KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Yargıtay belediyeyi haklı buldu

Yargıtay’ın, İşhanı Davası’nda belediyeyi haklı bulduğunu ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı. Davalıların Yargıtay’a temyiz için başvurması ile birlikte görüşülen davada, 17 bağımsız bölüm ve 8 bağımsız bölümden oluşan taşınmazlar (Zemin kat dükkânların tümü) Bingöl Belediyesi adına tapu kayıtları tescillenmiş oldu” dedi.

Yargıtay belediyeyi haklı buldu
06 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 09:00
0
2532
2
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında satış ihalesi yapılan Belediye İşhanı'nın yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali kararından sonra Bingöl Belediyesi tarafından açılan tapu iptal ve tescil davalarının Yargıtay'da onanarak belediye lehine sonuçlandığını söyledi.

Atalay: “Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi Ada: 336, Pafta: 14, Parsel 3077 sayılı taşınmaz arsa üzerinde A ve B blok Bodrum+4 kat, C blok Bodrum+2 kattan oluşan ve kat mülkiyetine tabi olan toplam 91 bağımsız bölümden oluşan taşınmazın blok olarak satılmasına ilişkin Bingöl Belediye Başkanlığı'nın İhale Komisyonun kararının iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle açılan davada, Elazığ İdare Mahkemesi 5 Şubat 2008 tarihli kararı ile ihalenin iptaline karar verdi. Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen onama kararından sonra Bingöl Belediye Başkanlığı taşınmazları satın alan ilk şahıslar ve 3. şahısla ilgili 3 ayrı tapu iptal ve tescil davası açtı. Bingöl 1.ve 2. Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde görülen 3 ayrı tapu iptal ve tescil davası Bingöl Belediye Başkanlığı lehine sonuçlandı. Kararla birlikte davalılar, Yargıtay'a başvurarak davanın reddini talep ettiler. Yargıtay karar duruşmasına Bingöl Belediyesi'ni temsilen ben ve belediye avukatımız katıldı. Yargıtay'da görüşülen davada, yerel mahkemenin verdiği karar onaylandı. Kararla birlikte 17 bağımsız bölüm ve 8 bağımsız bölümden oluşan taşınmazlar (Zemin kat dükkanların tümü) Bingöl Belediyesi adına tapu kayıtları tescillenmiş oldu. 66 bağımsız bölüm için (Üst katların tümü) davanın düşürülmesi istemiyle davalılar adına açılan temyiz davası 19.02.2013 tarihinde Yargıtay'da görüşülerek karara bağlanacak. 19 Şubat'ta Yargıtay'da ki duruşmaya Bingöl Belediyesi'ni temsilen ben ve belediye avukatımız katılacağız” diye konuştu.

Atalay, sunulan belge ve dosyaların incelenmesinin ardından Yargıtay'da alınan kararda şu ifadelere yer verildiğini belirtti:

1. Dava: Bingöl 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2009/867E Sayılı dosyasında davalı 3.şahıslar adına kayıtlı bulunan 8 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onaylayarak 8 bağımsız bölümden oluşan taşınmazların (Zemin kat dükkanlar) Bingöl Belediyesi adına tapu kayıtlarını tescilledi.

2. Dava: Bingöl 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011/109E Sayılı dosyasında davalı 3.şahıslar adına kayıtlı bulunan 17 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onaylayarak 17 bağımsız bölümden oluşan taşınmazların (Zemin kat dükkanlar) Bingöl Belediyesi adına tapu kayıtlarını tescilledi.

3. Dava: Bingöl 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2009/863E Sayılı dosyasında davalılar adına kayıtlı bulunan 66 bağımsız bölümün tapu kayıtlarının iptali ile Bingöl Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verildi. Kararda, davalılar tarafından talepleri açısından usulüne uygun açılmış bir dava bulunmadığından bir karar verilmesine yer olmadığına karar verildi. 66 bağımsız bölüm (Üst katların tümü) için davanın düşürülmesi istemiyle davalılar adına açılan temyiz davası 19.02.2013 tarihinde Yargıtay'da görüşülerek karara bağlanacak” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
malik nuri (@Misafir_12025)
06 Şubat 2013 Çarşamba 14:44
19 şubatta karar verilecek deniyor. nasıl oluyor da başkan biz kazandık diyor?
zazaye çoligıj (@Misafir_12023)
06 Şubat 2013 Çarşamba 13:47
bir önceki dönemden kalma çok büyük bir haksızlık yapılmıştır esnaflarımıza karşı. malum yeraltı çarşısının nasıl bir rezillik ile yapıldığı tüm kamuoyumuzca bilğinmektedir. birçok esnafımız yeraltı çarşısının bozuk yapımından dolayı iflas etti, birçok ailemiz yıkıldı. bu yetmiyor muş gibi bir de arka tarflarda yılklardır kepenkli olan işyerlerinin iflas eden esnafına yılkların kira bedelini vermelerini istiyor belediye. bu haksızlık değil midir,belediye esnafımızdan özür dileyeceğine bakın neler yapıyor.. hep dedi akp yi bitiren b.belediysdir.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın