KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Yarın ramazan bayramı

Müslüman Alemi, Ramazan ayının bitişiyle yarından başlayarak 3 gün sürecek ramazan bayramı'nı Kutlayacak.

Yarın ramazan bayramı
29 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 12:07
0
1253
0
AA aa
Manevi değeri büyük bir zaman dilimini, rahmet ve bereketlerle yüklü Ramazan ayını geride bırakarak dini bayramlarımızdan birincisi olan Ramazan Bayramını yarın büyük bir manevi coşkunlukla idrak edeceğiz.
Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, toplumda sosyal dayanışma ve barış şuurunun kuvvetle hâkim olduğu, dargınların barıştığı, aralarında kin ve nefret bulunan şahısların düşmanlık ve husumet duygularını sevgiye dönüştürdükleri, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi gösterdiği, hastaların ve akrabaların ziyaret edildiği, ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği, alınacak ve verilecek küçük hediyelerle bütün insanların gönüllerinin alındığı müstesna günlerdir. Bayramlar vesilesiyle; birlik-beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı ruhu kuvvetlenmekte, karşılıklı ziyaretlerle akrabalık, komşuluk ve arkadaşlık duyguları güçlenmekte, yapılan yardımlarla fakir, yetim ve kimsesizler gözetilmekte, özetle her türlü insani ve ahlaki değerler hayata geçirilmektedir. Manevi atmosferin en yoğun şekilde hissedildiği, İlahi rahmet ve mağfiretin buram buram tüttüğü, neşe ve sevinç günü olan bayramların; insani ve dini güzelliklerin, iyiliklerin ve faziletlerin yerleşmesinde, dini şuur ve milli duyguların kuvvetlenmesinde çok önemli yeri ve tesiri vardır.
İlimizde bayramın tatlı telaşı
Bayram alışverişi nedeni ile çarşı merkezinde aşırı yoğunluk göze çarpıyor. Pahalıktan şikayet eden vatandaşlar, geçmiş yıllara göre bu bayramda giyim ve gıda ürünlerinde pahalılık yaşandığını iddia ettiler. Vatandaşlar; "Giyim ve gıda malzemelerinin fiyatları bayram yaklaştıkça daha da artıyor. Bu nedenle bayram alışverişimizi yapamıyoruz.  Herkesi bayrama şartlanmış. Buna satıcıları da iş dünyası da dâhil. Ama maalesef artık malzeme alacak gücümüz kalmadı” şeklinde konuşarak fiyatların düşmesi gerektiğini söylediler. Bayram nedeniyle sokakta tezgâhlarını kuran seyyar satıcılar ve işyeri sahipleri ise, vatandaşta alım gücünün kalmadığını ve bundan dolayı kendilerinin de iş yapamadıklarını söyleyerek, bu durgunluğun en büyük sebebinin memur kesiminin bankalardan aldıkları kredilere bağladılar.  
Bayram Namazı 06.53'te
İlimizde saat 06.53'de bayram namazı kılınacağı açıklandı.  Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Solhan-Karlıova ilçelerinde Bingöl'den 2 dakika önce, Adaklı, Genç ve Yedisu ilçelerinde Bingöl ile aynı saatte,  Kiğı'da 1 dakika, Yayladere ise Bingöl'den 2 dakika sonra bayram namazı kılınacağı kaydedildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
18.07.2025
03:13
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin dört bir yanına nitelikli eğitimi ulaştırma vizyonu doğrultusunda, yeni bir eğitim yuvasını Bingöl'e kazandırıyor. TED AD Bingöl Koleji, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de de kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.
18.07.2025
03:11
'El birliğiyle Bingöl'ü bir turizm merkezi haline getireceğiz'
Meclis'te yaptığı konuşmasında milletvekillerine şehrin turizm noktalarını sıralayıp ziyaret ve gelişim için destek çağrısında bulunan Milletvekili Korkutata: 'Bingöl'e gelen misafirlerimiz yalnızca doğanın ve tarihin değil, aynı zamanda insanımızın eşsiz misafirperverliğiyle de buluşmaktadır' dedi.
18.07.2025
03:10
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şahıslar cezaevlerine teslim edildiler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın