KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Yaş toplantısı başladı

Erdoğan ile Başbuğ askere sivil yargı yolunu açan yasanın çıktığı günden bu yana ilk kez bir araya geldi

Yaş toplantısı başladı
01 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 13:15
0
966
0
AA aa
TSK'nın yeni komuta kademesini belirleyecek YAŞ toplantısı başladı. Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayan 'gece yarısı yasası'ndan bu yana görüşmeyen Erdoğan ile Başbuğ ilk kez Şura'da bir araya geldi.

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı. Başbakan Erdoğan, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından karşılandı.

Yüksek Askeri Şura Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 09.45'te başladı. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu katılıyor.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının iki ayrı grup halinde kısa süreli görüntü almasına izin verildi.

Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek.

Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile diğer general ve amiral atama işlemleri, Yüksek Askeri Şura faaliyetleri dışında, özel kanunlarla belirlenen esas ve usullere göre yapılıyor.

Şura kararlarının 4 Ağustos Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Şura aynı zamanda, uzun süredir perşembeleri yapılan haftalık görüşmelerini gerçekleştiremeyen Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'u da buluşturacak. Başbakan ile Genelkurmay Başkanı, halen Anayasa Mahkemesi'nde bulunan askeri yargı esaslarını değiştiren yasada yapılan gece yarısı değişikliğinden beri olağan görüşmelerini yapmıyorlar.

45 albay arasında Çiçek de var

Bu yılki YAŞ toplantısında yaklaşık 45 albayın da general ve amiralliğe terfisi bekleniyor. Terfi bekleyen en tartışmalı isim ise, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası olduğu iddia edilen ve Ergenekon kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile Hakim Rüstem Eryılmaz'ı HSYK'ya şikayet etmesiyle gündeme gelen Çiçek, 3 yıldır tuğamirallik için bekliyor. Ergenekon savcılarının Albay Çiçek ile eş zamanlı olarak sorguya çağırdığı diğer 7 albayın da terfi beklediği belirtiliyor.

Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2025
16:58
Bingöl`de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan zanlı ile hakkında uyuşturucudan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.
06.05.2025
16:19
Cezaevinden çıkanlara yeni `ayar`
Cezaevinden çıkanlara yeni 'ayar'
CHP Genel Başkanı Özel'e saldırı sonrası infaz rejimi yeniden tartışmaya açıldı; Türkiye'de cezaevinden çıkan her iki kişiden biri tekrar suç işliyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre cezaevinden çıkanların yüzde 45'i yeniden suç işliyor; Bakanlık yeni bir infaz sistemi için çalışmalara başladı.
06.05.2025
15:07
Bingöl`de 112`ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Bingöl'de 112'ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Duyarlılık çağrısında bulunan Bingöl Valisi Usta; 'Gereksiz yere yapılan aramalar, gerçek acil durumları geciktirebilir. Lütfen 112'yi sadece acil durumlar için arayalım. Her saniye önemli, her çağrı bir hayat kurtarabilir' dedi.
06.05.2025
15:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
06.05.2025
15:02
Şırnak`tan Bingöl`e kitap kardeşliği
Şırnak'tan Bingöl'e kitap kardeşliği
Şırnak Yeşeren Gençlik Derneğince temin edilen kitaplarla, Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesindeki ilkokula kütüphane kuruldu.
06.05.2025
15:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 993,49 gram metamfetamin, 37,72 gram esrar ve 0,20 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın