KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

'Yaşadığımız, küçük bir kıyametti'

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttükleri çalışmaları anlattı.

27 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 18:14
13
1412
4
AA aa

Ateş, depremin ardından yaşadığı süreci şöyle anlattı: “06 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de telefonum acı acı çalınca, bir çırpıda telefonu alıp alo dedim. Telefonun diğer ucunda AKUT gönüllüsü Ömer Faruk kardeşim, ‘deprem oldu, çok kötü sallandık, bu normal bir deprem değil, bir yerleri yakıp yıktı' dedi.

Hemen temas kurduğum yereldeki dostlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, etkilenme alanı çok fazla olan bir depremle karşı karşıya olduğumuzu anladık.

AKUT Bingöl ekibi olarak seri bir şekilde AKUT merkezinde toplanarak gerekli hazırlıkları yapıp AFAD Bingöl Komuta Merkezine geçtik.

Ekibimizin Malatya'ya yönlendirilmesi üzerine hemen yola çıktık. Neyle karşılaşacağımızı, bizi neyin beklediğini az çok tahmin edebiliyorduk.

Ancak ondan önce hava şartları ve buzlu yollarla da mücadele etmemiz gerekiyordu. Kar ve tipiden zorda olsa ulaştığımız Malatya'da, yoğun kar yağışı altında oradaki halkla birlikte arama kurtarma çalışmalarına başladık. Enkazdan gelen sesleri dinleyerek ilk canlı yer tespitini yapıp AKUT ekibi olarak ilk canlı vatandaşımızı çıkardık.

Çalışmalarımızı bölgede 8 gün aralıksız sürdürdük.

‘Yaşam hakkı kutsaldır' şiarıyla çıktığımız bu kutsal yolculukta, nefes alan her türlü canlı için elimizden gelenin fazlasını yaparak, son canlıyı çıkarana kadar mücadelemizi verdik.

Malatya'da yürüttüğümüz çalışmaların ardından AKUT İstanbul ekibimizle birlikte askeri kargo uçağıyla Adana İncirlik Hava Üssüne, oradan da İskenderun'a geçip mücadelemizi verdik.

Çok yağmur yağdı, çok dolu yağdı üstümüze. Üç kez üstümüzde kurudu yağışlar. İnsanüstü bir çaba sarf ederek çalıştık. Üzerimize yağmur ve dolu yağarken sabahlara kadar çalıştık. Askerimizle, polisimizle beraber bir canın daha kurtarılması için mücadele verdik.

Depremzede olmalarına rağmen mücadele eden vefakar ve mütevazi Malatya ve İskenderun halkına şükranlarımız sunuyorum.

Allah bir daha böyle bir felaket, böyle bir afet göstermesin. Yaşadığımız ve gördüğümüz küçük bir kıyametti. Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ülkemiz birinci derecede deprem kuşağında yer aldığı için önlemimizi, tedbirimizi almamız lazım. Dünya var oldukça bu tür afetleri yaşayacağız. Risk planımızı iyi yapmamız gerekiyor.

Depremden önce, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik seminerler vermemiz gerekiyor. Mahalle muhtarlarıyla birlikte mahalle sakinlerine ayda iki kez uygulamalı eğitimler vererek, bilinçlendirme sağlamamız gerekiyor.

Orman yangını, sel, çığ, heyelan gibi afetler konusunda da vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor.

Bu süreçte ne kadar bilgili, bilinçli olur ve önlemimizi alırsak kaybımız o kadar az olur. Ülkemize ve dünyaya afetsiz günler diliyorum.

“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra düşünmenin yararı yoktur” Mustafa Kemal Atatürk.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98758)
01 Mart 2023 Çarşamba 10:36
helal olsun abem. 'Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra düşünmenin yararı yoktur' Mustafa Kemal Atatürk.
bu akilsiz izansiz capsiz liyakatsiz yoneticilerimizden de topyekun kurtulacagiz insallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98731)
28 Şubat 2023 Salı 22:00
AKUT umut demektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98716)
28 Şubat 2023 Salı 00:32
Cansın Ahmet Abee
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98707)
27 Şubat 2023 Pazartesi 21:16
Allah razı olsun sizlerden
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın