KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yasakçı zihniyet devam ediyor!

Okullardaki kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili yönetmeliği sert bir dille eleştiren Yılmaz: “Bu yönetmelik ile eğitim alanında süregelen yasakçı zihniyetin sona erdirildiği iddiası boş ve göz boyayıcı bir iddiadır. Hükümetin bu yanlıştan biran önce dönmesini talep ediyoruz!” dedi.

Yasakçı zihniyet devam ediyor!
29 KASIM 2012 PERŞEMBE 09:11
0
1525
1
AA aa

Başörtü sorununun çözülmesi ve yasakların ortadan tamamen kaldırılmasına yönelik AK Parti iktidarından beklenen adımlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki gün yayınlanan ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliği'yle sekteye uğradı. Birçok sivil toplum örgütü ve sendikanın sert sözlerle eleştirdiği yeni yönetmeliğin, sorunu çözümüne dair AK Parti'den beklenenin aksine bir tablo ortaya koyduğu vurgulanıyor.

Bingöl'de faaliyet gösteren Bilgi ve Düşünce Derneği'nin Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, yönetmeliği, “yasakçı zihniyetin sona erdirildiği iddiası boş ve göz boyayıcı bir iddiadır” sözleriyle değerlendirdi.

Darbe ürünü yönetmeliğin değiştirilmediğini, tam aksine korunduğunu savunan Yılmaz: “Milli Eğitim Bakanlığının yeni kılık kıyafet yönetmeliği özgürlük alanını genişletmek ve mağduriyetleri gidermek bir yana, temel sorun olan başörtüsü yasağının devam edeceğini beyan eden bir açıklama olmuştur. Bakanlıkça gelecek öğretim döneminden itibaren uygulanmak üzere hazırlanan ve 27 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliği' ile eğitim alanında süregelen yasakçı zihniyetin sona erdirildiği iddiası boş ve göz boyayıcı bir iddiadır. Bugüne kadar olduğu gibi bu yönetmelikten sonra da, okullarda gerek öğrencilerin, gerekse de öğretmenler ve diğer çalışanların yıllardır maruz kaldıkları çirkin, saldırgan ve ilkel başörtüsü yasağı aynen devam edecektir. Daha da vahim olanı şudur ki, darbeci kirlenmişlikle, müfredatla, siyasetle her alanda mücadele ettiğini beyan eden hükümet, 12 Eylül darbecilerince dayatılan yönetmeliklerden kaynaklanan başörtüsü yasağını bu adı yeni, kendi eski yönetmelikte aynen korumaktadır” dedi.

“HUKUK DEVLETİ MANTIĞINA AYKIRIDIR”

"Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik"in 4.maddesinde yer alan “okul içinde baş açık” ifadesinin bu ülkede İslami kimliğine yönelik baskıcı mantığın sürdürüldüğünün bir göstergesi olduğunu aktaran Dr. Yılmaz: “Mü'min hanımların ve kızların, Rablerinin emrine icabet niyetiyle başlarını örtmelerinin şu veya bu mekânda, şu veya bu mesleği icra ederken yasaklanabileceğine, sınırlanabileceğine dair bir yaklaşım tümüyle gayrı meşru bir yaklaşımdır; insanlar üzerinde ilahlık iddiasının bir yansıması ve açık bir tuğyan eylemidir. İnanç özgürlüğünün açıkça ihlalini içeren ve insanların serbest iradesine ipotek koyma anlamına gelen bu yasak ve sınırlamanın insan hakları ilkelerine de, hukuk devleti mantığına da aykırı olduğu aşikârdır” ifadelerini kullandı.

“İNANÇ YASAĞI BU ÜLKENİN KANAYAN YARASIDIR”

Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığını ve AK Parti Hükümetini, özgürlük alanlarını beli düzeylerde geliştirme adına şu veya bu zeminde inancımıza ve kimliğimize yönelik yasakçı, dayatmacı uygulamaları içselleştirecek bu tür adımlar atmamaları için uyarıyoruz. İnancımız, kimliğimiz pazarlığa tabi değildir. İnanç yasağı temel bir sorun, bu ülkenin kanayan yarasıdır. Halen pek çok okulda başörtülü eğitim görme taleplerinden dolayı pek çok kızımız baskılara maruz kalmaktadır. Kimi yerlerde Gestapo zihniyetli idareciler ve kişiliksiz, korkak yetkililer yüzünden 13-14 yaşlarındaki çocuklarımız okuldan okula sürgün edilmektedir. 12 Eylül ve 28 Şubat darbe süreçlerinde bu tür tablolar sıradan olaylar olarak görülüyordu. Lakin sizin bu zalimlerden ve zulüm dönemlerinden farkınız sadece İmam Hatip okullarında ve seçmeli Kur'an derslerinde başörtüsü takabilme serbestisi mi olacak? Buna razı olacak mısınız? Bilin ki, biz asla razı olmayacağız! Kitabımız Kur'an'ın emri olan başörtüsünü, yasak kavramı ile birlikte herhangi bir biçimde ve herhangi bir yerde yan yana getiren, bir arada zikreden, tahayyül eden uygulamaları reddediyoruz. Hükümetin de bu yanlıştan biran önce dönmesini talep ediyoruz! 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan kılıç (@Misafir_10501)
29 Kasım 2012 Perşembe 22:03
güya avrupa birliğine giriyoruz, güya biz artık çağdaşlaşıyoruz... bunlar hepsi palavra. eğer bir ülkede benim inanç özgürlüğüm yoksa ben ne yapacam çağdaşlaşmayı aksi gerilemedir bunun adı... müslümanın yaşaması gereken hayat tarzını allah bize nasip etsin inşallah. MUSTAFA ABİMİN AĞZINA SAĞLIK ALLAH FEVZİNİ ARTIRSIN İNŞALLAH...
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın