KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Yasaklar 150 gündür sürüyor

HDP ve DBP Bingöl İl Başkanlıkları, Silopi, Cizre, Nusaybin, Derik, Yüksekova ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etti.

Yasaklar 150 gündür sürüyor
17 ARALIK 2015 PERŞEMBE 04:17
0
2198
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Başkanlıkları, Güneydoğu'daki illerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etti.

Parti il binası önünde toplanan kitle, ‘Öz yönetimleri ve halkın direnişini selamlıyoruz' yazılı pankart açarak Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüdü.

Burada basın metnini okuyan HDP Genç İlçe Eşbaşkanı Ali Yaşar, 16 Ağustos'tan bu yana 7 kentte,17 ilçede, 50 defadan fazla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve yasakların 150 günü aşkındır sürdüğünü söyledi.

Başta Silopi, Cizre, Nusaybin, Derik, Yüksekova ve Amed-Surdan sürekli ölüm haberleri geldiğini kaydeden Yaşar, “Yasakları ve saldırıları protesto eden halkımıza panzerlerle, zırhlı araçlarla, gerçek mermilerle operasyonlar yapılıyor, gençlerimiz polis asker kurşunlarıyla katlediliyor” dedi.

Sokağa çıkma yasaklarından dolayı yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 500 bin kişinin yasaklardan etkilendiğini ifade eden Yaşar, şunları söyledi: “AKP, 10 Ağustos tarihinden itibaren Kürdistan'da resmen savaş ilan etmiştir. Bu süreçten sonra Kürt siyasi hareketinin yöneticileri, parti kadroları, seçilmiş yerel yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 3 Bin kişi gözaltına alınmış, 700'e yakını tutuklanmış, 20'den fazla belediye başkanı ya tutuklanmış ya da görevden alınmıştır. Memleketin bir bölümünde resmen savaş yaşanırken AKP devletinin yaptığı kamu düzenini sağlamak değil, Kürt halkını sindirme ve teslim alma operasyonudur. Hayatı karartılmış olan bizler oturmuş ölüm haberlerini bekliyor iken itilen kalkılan öldürülen evi başına yıkılan cesetleri zırhlı araçların ardından sürüklenen Kürt halkı Erdoğan'ın yerli ve milli Esedullah çetesinin eliyle ağızlarından salyalar akıtarak, ‘öldürüleceksiniz, imha edileceksiniz' denilerek Kürt varlığına hınçla kinle saldırmaktadır” diye konuştu.

“AKP SAVAŞ İSTİYOR”

AK Parti'nin 7 Haziran'dan sonra toplumu millitarize edip, milliyetçilik dalgasına kurban ettiğini savunan Yaşar, şunları söyledi: “ve niyetinin asla barış olmadığı çok iyi anlaşılmaktadır. Barışa niyeti olsa hendekler çoktan kapatılmış Kürt halkının iradesi olan öz yönetimler tanınmış olurdu. Oysa AKP savaş istiyor. Suriye'de Irak'da Kürdistan'da savaş halindeyken ülkeyi daha keyfi yönetecek topluma sınırsız hükmedebilecek. 1 Kasım'dan sonra umudun yerini korku ve endişe, siyasetin yerini çatışma, normalleşmenin yerini belirsizlik almış durumdadır. Bizler bu süreçte Türkiye ve Kürdistan halkları olarak yaşananlara tepki gösterip barış çağrılarıyla yeniden umut yaratmalıyız. Barışın demokrasinin birlikte yaşamanın hak ve adaletin yeniden sağlanabilmesi için tüm halkımızı ölümlere katliamlara ve AKP'nin savaş politikalarına karşı halkımızı haklı mücadelemizi yükseltmeye davet ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın