KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Yasaklar hayvancılığı bitiriyor

‘Geçici güvenlik bölgesi’ ilan edilen 18 alanın hayvancılığı daraltacağını belirten Özsoy, “Bingöl ilinde insanların geçimini sağlayabileceği en önemli alanlardan olan hayvancılık 6 ay sürecek bir yasaklama ile iyice durma noktasına gelecektir” dedi.

Yasaklar hayvancılığı bitiriyor
16 MART 2016 ÇARŞAMBA 01:09
0
1670
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Valiliği tarafından 1 Mart ile 1 Eylül tarihleri arasında geçici güvenlik bölgesi ilan edilen alanlarla ilgili meclise soru önergesi verdi.

Sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, “Oldukça büyük bir alanı kapsayan bu bölgeler 40 yıldır bölgede uygulan güvenlik politikaları sonucunda zaten durma noktasına gelmiş olan ekonomik ve sosyal hayatı iyice içinden çıkılmayacak bir duruma sürükleyecektir. Sanayinin zaten çok az geliştiği ve ciddi istihdam sorunları olan Bingöl ilinde insanların geçimini sağlayabileceği en önemli alanlardan olan hayvancılık 6 ay sürecek bir yasaklama ile iyice durma noktasına gelecektir. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünden uzaklaştıran böylesi uygulamaların faturasını yine bölge halkı ödeyecektir” dedi.

Ösoy, şu soruların cevaplandırılmasını istedi;

1) Büyük bir coğrafi alanı kapsayan bu “güvenlik bölgeleri” içerisinde kaç yerleşim yeri vardır? Bu yerleşim yerlerinde yasaktan etkilenecek nüfus ne kadardır?

2) Söz konusu bölgelerde yaşayan insanların altı ay boyunca tür sosyal ve bireysel mağduriyetler yaşayabilecekleri tespit edilmiş midir? Bu mağduriyetleri gidermeye yönelik herhangi bir çalışma yürütülmüş müdür?

3) Yasakların yerel ekonomide yaratacağı tahmini zarar tespit edilmiş midir? Bu zararın giderilmesine yönelik yapılan planlama ve çalışmalar nelerdir?

4) Söz konusu yasaklar neticesinde, gündelik hayatlarını sürekli bir olağanüstü hal altında sürdürmek zorunda kalacak bölge halkının yaşayacağı psikolojik travmaları gidermek için sürdürdüğünüz herhangi bir çalışma var mıdır?

5) Kürt sorununa barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüm aramak yerine daha önceden de defalarca uygulanan ve sorunları derinleştirmekten başka sonuç vermeyen güvenlik politikaları ile Bingöl ve bölge halkının siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve bireysel sorunlarını ne ölçüde çözülebileceğini düşünüyorsunuz?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın