KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Yasal yollarla hakkımızı arayacağız

Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Metin Kılıç, açığa alınan öğretmenler olarak yasal yollarla haklarını arayacaklarını söyledi.

Yasal yollarla hakkımızı arayacağız
19 EYLÜL 2016 PAZARTESİ 21:22
0
2575
0
AA aa

Eğitim Sen Bingöl Şubesi Yönetimi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Sendika yönetim kurulu üyeleri, açığa alınma konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı.

Açığa almaların olduğu okullarda sabah saatlerinde polisler tarafından öğretmenlerin okula girişlerinin engellenmeye çalışıldığını belirten sendika yöneticileri, itiraz dilekçelerini vermek okula gittiklerini, asla gerginlikten yana olmadıklarını ifade ettiler.

Amaçlarının gerginlik, taşkınlık olmadığını belirten Kılıç, “Bu durumu sabah saatlerinde emniyet müdür yardımcısına ilettik. İtirazlarımızı okullara ileteceğimizi söyledik. ‘Burada sorumlu okul idaresi değildir, bakanlıktır. Ne idareciyle nede öğretmenlerle tartışmamız söz konusu olmayacaktır. Biz yasal hakkımız olan itiraz dilekçelerimizi okula vereceğiz' dememize rağmen okullarda polisler arkadaşlarımızın okullara girmesine engel olmaya çalışmış. Sağduyulu davranmaya çalışıyoruz. Amacımız asla gerginlik çıkarmak değildir. Yasal yollarla hakkımızı arıyoruz” dedi.

Tunceli'de açığa alınan öğretmenlerden 419'unun bir milletvekilinin açıklamasının ardından göreve iade edildiğinin, Bingöl'de benzer bir durum olup olmadığının sorulması üzerine Kılıç, Tunceli'de göreve iade edilen öğretmenlerin, tüm arkadaşları göreve dönmeden geri dönmeyi kabul etmediğini, Diyarbakır'da da benzer bir durum yaşandığını belirten Kılıç, Bingöl'de bu konuda bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Kılıç, sendika genel merkezinin göreve dönme veya dönmeme gibi bir kararının olmadığını ifade etti.

Herhangi bir siyasi parti üzerinden sorunu çözmeden yana olmadıklarını belirten Kılıç, şunları söyledi: “Biz KESK olarak Türkiye'de 200 bin kişiye hitap eden bir sendikayız. Genel başkanımız var. Eğer bir problemi çözecekseniz genel başkanımızla görüşeceksiniz. Alınan karar politik olabilir ama meselenin çözümü konusunda biz politik yaklaşımı kabul etmiyoruz. Eğer bir muhatap arıyorsanız CHP, HDP veya MHP milletvekillerini değil, KESK genel başkanıyla muhatap olursunuz. Partilerin bizim adımıza görüşmesini kabul etmiyoruz. Ben emek örgütüyüm. Benim içimde 10-15 partiye oy veren insanlar var. Benim temsiliyetimi niye zorla birilerine veriyorsun. CHP'den de bizi arayan milletvekili oldu. Problemin çözümü konusunda bizlerin muhatap alınmasını istiyoruz. Siyasi partiler tarafından bizim bir malzeme konusu yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Hangi gerekçeyle görevden alındığını dahi bilmediğini belirten Kılıç, “Bilgi edinme yasası kapsamında hangi gerekçeyle görevden alındığıma dair bilgi almak istedim ama cevap verilmedi. Niye alındığımızı bilmiyoruz, yapılmış olan bir tebligat yok. Okula bir yazı gelmiş, görevinize son verildi diye. Ben hangi terör örgütüyle bağlantım olduğu konusunda dilekçe vermişim, bana verilen bir cevap yok. Hangi gerekçeyle görevden alındığımı bilmiyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın