KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Yaşanan deprem acısını en iyi biz anlarız

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, “Van ilimizde yaşanan acı verici doğal afetle beraber tüm dayanışma örneklerinin en güzeli Bingöl halkı tarafından verilmiştir. Çünkü Van ilimizde yaşanan deprem acısını en iyi biz anlarız” dedi.

Yaşanan deprem acısını en iyi biz anlarız
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:33
0
1468
4
AA aa

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Baluken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın cevaplandırması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Van'da yaşanan acı verici doğal afetle beraber tüm dayanışma örneklerinin en güzeli Bingöl halkı tarafından verildiğini ifade eden Baluken, “Çünkü Van ilimizde yaşanan deprem acısını en iyi biz anlarız. Buna müteakiben hem yaralarımızın sarılmadığı hem de kamu tarafından önlemlerin alınmadığı şüpheleri bilinçlerimizde kuvvetle yer almaktadır. Dolayısıyla hem 2003 depremiyle ilgili bilinmeyenleri bilmek hem de mevcut durumumuzu tahlil etmek için ilgili bakanlığa soru önergesi yönelttik. Bu önergede dikkat çektiğimiz noktalar hala anlayamadığımız bir şekilde 2003 depremi sonrası neden afet bölgesi ilan edilmediğimizdir. Bir de depremden sonra faizle borçlandırılan halkımızın durumuna ilişkin bilgi alıp gerekli çalışmaları başlatmak istiyoruz. Bu bilgiler neticesinde depreme hazırlık anlamında tüm çabaları sergileyeceğimizi ve gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

Baluken'in TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu ifadeler kaydedildi:

“Deprem ülkemizin bir gerçekliği olarak canımızı yakmaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının ve birçok kesimin ciddi uyarılarına rağmen yine ülkemiz gibi sık sık deprem mağduru olan Japonya ile karşılaştırdığımızda hasarımız çok daha büyük olmakla beraber zaman ilerledikçe depreme karşı mağduriyet ve zararlarımız da azalmayıp artmaktadır. Bingöl ilimiz de hem birinci dereceden deprem bölgesi olmakla beraber hem de 2003 yılında yaşadığı depremin yaralarını tam olarak saramamıştır. Uzmanların raporlarına göre deprem beklenen illerin başında Bingöl ilimiz gelmektedir. Bingöl ilimizde tektonik fay hatları mevcuttur ve Bingöl Kuzey Anadolu Fay hattı(KAF) ile Doğu Anadolu Fay hattı(DAF) üzerinde bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1) Bingöl ilimizde 2003 yılında yaşanan depremde mevcut yapıların hafif, orta ve ağır hasarlı olanlarının sayısı kaçtır? Bu sayının tüm yapılara oranı nedir?

2) Bir yerleşim yerinin doğal afet durumunda afet bölgesi ilan edilmesinin kriterleri nelerdir? Bu kapsamda 2003 yılında deprem yaşanan Bingöl ilimizin afet bölgesi ilan edilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

3) Bingöl'deki afetzedelerimizin afet bölgesi ilan edilmediği üzere maliyetinin çok üzerinde yapılar için bankalara faizle borçlandırıldığı bilgisi doğru mudur? Doğruysa afetzedelerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda ilgili bakanlıklarla birlikte bir çalışmanız var mıdır?

4) Bingöl ilinde 2003 yılında yaşanan depremde ağır hasarlı binaların ve orta hasarlı binaların kaçı yıkılmış, kaçı yıkılmamıştır? Yıkılmayan yapıların yıkılmama gerekçeleri nelerdir?

5) Bingöl ilinde afet merkezi var mıdır? Varsa deprem ihtimaline karşı ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

6) Bingöl ilinde olası bir depreme karşı şimdiden alınan önlemler nelerdir?

7) Bingöl ilinde olası bir depreme dönük olarak il içinde riskli bölgelerin belirlenmesi açısından herhangi bir bilimsel çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa haritalaması çıkarılmış mıdır?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
N.ÇAPIN (@Misafir_6711)
28 Ekim 2011 Cuma 22:21
Sayın Baluken önce bir özeleştiri yapsın ondan sonra önerge versin inandırıcı olması lazım.Ben şimdi hükümetin hatalarını saysam daha fazlasını sayarım ama samimi olmak için iğneyi bir kendimize batıralım.Örnek Pkkya yurt dışından milyarlarca lira toplanıyor kaynak aktarılıyor bingöle ne kadar yardım yaptılar van a ne kadar yardım ettiler bu halka sadece acı çektirmek içinmi para toplanır boş veriyorum ağzı olan konuşuyor neyse Sayın Baluken hergün önerge versin bingöl bu sayede akan kanı yakılan hizmet araçlarını kaçırılan öğretmenleriunutur.
zazaaaa (@Misafir_6708)
28 Ekim 2011 Cuma 13:37
idris baluken bingöle ne yapacakki diyenler neredesiniz adam her hafta önerge veriyor ben daha akp nin bingöl için önerge verdiğini görmedim...görün bunlarıda sonra konuşun
zaza (@Misafir_6703)
27 Ekim 2011 Perşembe 23:41
takdir ediyorum güzel sorular. yandas olsun muhalif olsun bütün medyayı duyarlı olmaya davet ediyorum
ehmed feqir (@Misafir_6702)
27 Ekim 2011 Perşembe 23:33
cevapları bekliyorum, cok anlamlı sorular....bingol bir deprem şehridir. bunu untmamalıyız
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın