KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Yaşı gelen öğrenci okula yerleştirilecek

Yaşı gelen öğrencilerin ilgili okullara kayıtlarının yapılacağını belirten Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, “Okulöncesi Eğitimde hem kaliteyi yakalamak hemde okulllaşma oranlarının yükseltilmesi için topyekün çalışmalara devam edilecektir” dedi.

Yaşı gelen öğrenci okula yerleştirilecek
27 ARALIK 2011 SALI 18:02
0
1557
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Konferans Salonunda il geneli okulöncesi eğitim kurumlarının öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri'nin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Eğitim sisteminin ilk basamağını oluşturan okulöncesi eğitimin, ülkenin geleceği bakımından hayati önem taşıdığını söyleyen Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, nitelikli, sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip nesiller yetiştirmek için eğitime küçük yaşlarda başlanılmasının gerekliliği yapılan bilimsel araştırmalarla ve çağdaş eğitimdeki uygulamalarla ortaya konduğunu ifade ederek, “Dönem başında okulöncesi eğitim kurumlarımızda kullanılan eğitim araç-gereç ve materyallerden eksik olanlar büyük oranda tamamlandı, eksik kalan araç-gereç ve materyal ihtiyaçları da dönem içerisinde tamamlanacaktır”dedi.

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla 2011-2012 eğitim yılında yapılanları sıralayan Hansu, “1 anaokulu Adaklı İlçesi, 1 anaokulu Merkez Ş.Mustafa Gündoğdu Mahallesi, 1 anaokulu da Kültür Mahalesinde olmak üzere toplam 3 anaokulu eğitim-öğretime açılmıştır. İl merkezi yeni mahallede 1 anaokulu yapımı çalışması ile solhan ilçesinde de 1 anaokulu yapımı için arsa temin çalışmaları devam etmektedir. Okul öncesi çağ nüfusu yeterli olup, fiziki kapasitesi yeterli olmayan yerleşim yerlerindeki okullarda ek derlik yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Okulöncesi öğretmenlerine yönelik çalışmalarınız takdire şayandır. Ancak okulöncesi eğitim ilimizde henüz istenen seviyeye gelmemiştir. Bunun nedenlerinden bazıları şunlardır: Dağınık yerleşim yerlerinde olup anasınıfı açılacak sayıda öğrencinin olmadığı, Kırsal yerleşimde bulunan bazı okullarımızın öğretmenlerce atama dönemlerinde tercih edilmediği bundan dolayı okulda öğretmen eksikliğinin meydana geldiği, Okul öncesi eğitimin öneminin velilerce yeterince kavranamadığı. Okul öncesinin önemini siz değerli öğretmenlerimiz anlatacaksınız bizlerde size destek olacağız” diye konuştu.

Fiziki kapasiteye bakılmaksızın çağ nüfusundaki öğrencilerin ilgili okullara kayıtlarının yapılacağını kaydeden Hansu, “Bunu yaparken Müdürlüğümüz internet sitesi duyurular bölümünde sürekli güncellenen kayıtsız öğrenci listelerinden faydalanılacaktır. Okulöncesi Eğitimde hem kaliteyi yakalamak hemde okulllaşma oranlarının yükseltilmesi için topyekün çalışmalara devam edilecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın sonunda katılımcılara teşekkür edilerek toplantı sona erdirildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın