KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Yasin börü anıldı

Bingöl'de düzenlenen yasin börü ve arkadaşlarını anma etkinliğinde konuşan vedat turgut, hz. hüseyin'in şehadeti anlaşılırsa yasin ve arkadaşlarının şehadeti de anlaşılır dedi.

Yasin börü anıldı
17 EKİM 2017 SALI 04:35
0
2301
0
AA aa

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te yaşanan saldırılarda öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları ile Bingöl'ün Karlıova ilçesinde hayatını kaybeden Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki'nin şehadetlerinin yıl dönümü dolayısıyla HÜDA PAR Bingöl il Başkanlığı tarafından bir anma etkinliği düzenlendi.

Bingöl Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet Kıyançiçek'in seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Anma etkinliğinde, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı'nın selamlama konuşması ardından, programın anlam ve önemine binaen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, burada bir konuşma yaptı.

Selamlama konuşmasında Tasalı, Şehitlerin ağır ve önemli bir emaneti olan İslam davasını kendilerine miras bıraktığını ifade ederek, şunları söyledi: “Onların bıraktığı emanete sahip çıkarsak onları sevindirmiş olacağız. Çünkü onlar bu emanet için aziz canlarını gözlerini kırpmadan verdiler. Biz takipçilerine düşen görev de onların bu emanetine sahip çıkmaktır. Bu emanetleri Hz. Peygamber(sas)'in bizlere bırakmış olduğu iki güzide emanettir. Kur'an ve Sünnettir.”

Tasalı'nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, burada bir konuşma yaptı.  Şehadet kervanının kardeş Kabil tarafından şehit edilen Habil ile başladığını Turgut; “Habil, öz kardeşi Kabil tarafından şehit edilir. Daha sonra Asab-ı Uhdut ile devam eder bu kervan. Sırf inançlarından dolayı bir topluluk; kadın, erkek ve çocuklarıyla ateşlere diri diri atılarak şehit edilir. Bu kervan günümüzde de yoluna devam ediyor ” dedi.

“HZ HÜSEYİN'İN ŞEHADETİ ANLAŞILIRSA BELKİ DE YASİN VE ARKADAŞLARININ ŞEHADETİ DE ANLAŞILIR”

“Zira İmam-ı Hüseyin'in şehadeti anlaşılırsa belki de Yasin ve arkadaşlarının şehadeti de anlaşılır.” diyen Turgut, şunları söyledi: “Yezid, terk-i salat, içkici olduğu için Hz Hüseyin kendisine biat etmemiştir. Kufe'den İmam Hüseyin'e binlerce mektup gelir. 'Gel bizi Yezid'ten kurtar' diye. Ama maalesef Hz. Hüseyin Müslüman Kufelilerin ihanetine uğrar. Yine bir Kerbela günü… Kerbela bu sefer Amed sokaklarıdır. Hz Hüseyin durumunda olanlar Yasin ve arkadaşlarıdır. Biz Müslümanların payına yeryüzünde en gaddar, en vahşi, en soysuz bir örgüt düşecek. Aynı selefleri gibi nerede bir sakallı Müslüman varsa katledilmedi mi? Nerede bir dernek, medrese varsa yakılıp yıkılmadı mı? Hakkâri Yüksekova'da sırf sakalı olduğu için İrfan Adsız kardeşimiz evinin önünde katledilmedi mi? Peki ben soruyorum. Hakkâri ve Yüksekova'da binlerce Müslüman yok muydu? Kızıltepe'de muhacir olmuş 2 kardeşimiz; Arabistan ve Suriye'den gelmiş, buraya sığınmış bizlerin misafirimiz olmuş, ama sırf sakalı ve dindar olduğu için binlerce insanın gözü önünde içinde katledilmedi mi? Yine soruyorum Bingöl-Karlıova'da binlerce Müslümanın arasında benim Fethi ve Cengiz kardeşim şehit edilmedi mi?”

“BÖLGEDEKİ MÜSLÜMANLARA BİR KERBELA YAŞATILDI”

Bölgedeki Müslümanlara bir Kerbela yaşatıldığını ifade eden Turgut; “Kürdistan Kerbela oldu. Diyarbakır Kerbela oldu. Amed sokakları günü aşure oldu. Yasin ve arkadaşları Kurban Bayramı'nda belki de kendi akrabalarının bayramını sormadan önce ellerindeki kurban etleri ile belki Suriye ve Kobani'den gelen muhacirlerin evlerine kurban eti götürüp bayramlarını tebrik etmek üzere evlerinden çıkacaklar. Ama birileri Amerika'lardan emir almış, bir siyasi partinin en üsteki ismi insanları sokağa çağırarak, 'Kobani'de hayat nasılsa Diyarbakır'da ve bölge illerinde de hayat öyle olacak' diyor. Bu açıklamanın izahı şu değil midir? Kobani'de zaten hayat yok. Ölüm üzerine ölüm var. Dolaysıyla 'Burayı da oraya çevirin.' anlamına gelmiyor mu?” diyerek yaşanan saldırılara dikkat çekti.

Yasin ve arkadaşlarının şehadet haberinin ve bölge de yaşanan zulümlerin HÜDA PAR ve siz kardeşlerin vesilesi ile kamuoyuna duyurulduğunu aktaran Turgut; “ Zira 1990'lı yıllarda HÜDA PAR ve Müslümanların sesi soluğu olacak bir parti ve bir basınımız yoktu. O yıllarda Müslümanları şehit ediyorlardı, kendi medyalarında Müslümanları öcü, adam öldüren vahşi olarak gösteriyorlar. Şehit Yasin ve arkadaşlarının masum kanı o 1990'lı yıllardaki Müslümanların masumiyetini ortaya çıkarmasına bir vesile oldu. Yasin ve arkadaşlarının şehadeti, insanları kendine getirdi. Böylece yaptıkları yanlışları itiraf ettiler. 'Biz sizleri görmezden geldik” şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi.  (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
07.09.2025
18:14
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar
Bingöl'ün Genç İlçesi Makber rampası mevkiinde kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki kayalığa çarptı. 3 kişinin yaralandığı kazada araç hurdaya döndü!
07.09.2025
17:59
12Bingölspor dört atıp lider oldu
12Bingölspor dört atıp lider oldu
Ligin ilk haftasında Şanlıurfa ekibi Karaköprü Belediyespor'u ağırlayan yeşil beyazlı 12Bingölspor, sergilediği yüksek performansla rakip fileleri 4 kez havalandırarak 3 puanı kaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın