KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Yasin börü ve arkadaşları anıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 6-8 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programları düzenlendi. Acılı baba; “Bu vahşeti yapanlar sadece burada değil, Allah katında da bunun hesabını verecekler.”

Yasin börü ve arkadaşları anıldı
20 ŞUBAT 2016 CUMARTESİ 03:19
0
1863
0
AA aa

 Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği ve Şehitler Kervanı Platformu tarafından anma programları düzenlendi.

Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen program Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından konuşan öldürülen Hasan Gökgüz'ün babası Mehmet Gökgüz, terör örgütü PKK'nın yaptığı unutmamak için burada bulunduklarını belirterek, “PKK 6-8 Ekim'de unutulmayacak kadar çok büyük bir vahşet yaptı. Bu vahşet unutulmayacak” dedi.

OLAYIN OLDUĞU YERDE TÖREN DÜZENLENDİ

Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz için Şehitler Kervanı Platformu tarafından olayın yaşandığı merkez Bağlar ilçesindeki Cengizler Caddesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, geçen yılki olayın bir daha yaşanmasını istemediklerini söyledi. 

Börü, “Bu vahşeti yapanları kınıyorum. Böyle vahşetleri istemiyoruz. Bu bölgede barışın olmasını istiyor, olayla ilgili yargılamanın da adil şekilde yapılmasını, bu vahşeti yapanlarla azmettirenlerin gerekli cezaları almalarını diliyoruz” dedi.

“Bu millete zulüm yapanlara Allah fırsat vermesin” diyen Börü, şunları söyledi: “Olayla ilgili dava görülmeye başlandı. Mahkeme ertelendi. Davayla hakkımızın teslim edilmesini bekliyoruz. Bu vahşeti yapanlar sadece burada değil, Allah katında da bunun hesabını verecekler.” 

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ilahilerin seslendirildiği anma programında, bazı katılımcılar, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu, “Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın” yazılı yelek giydi.

“Yasin ve arkadaşlarının katilleri ile azmettirenler hesap vermelidir”, “Hepimiz Yasin Börü'yüz” yazılı dövizlerin taşındığı anma programında, Dicle Üniversitesinden (DÜ) bir grup öğrenci ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olayın yaşandığı binanın önüne karanfil bıraktı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın