KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Yaşlılara Saygı Haftası

Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle bir açıklama yaparak, tüm yaşlıların Yaşlılara Saygı Haftasını tebrik ederken, toplumu da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Yaşlılara Saygı Haftası
23 MART 2021 SALI 15:21
8
1719
3
AA aa

Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle bir açıklama yaparak, tüm yaşlıların Yaşlılara Saygı Haftasını tebrik ederken, toplumu da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği olarak sadece özel gün ve gecelere mahsus olmaksızın Derneğimizin kuruluş amacı ve mevzuatına uygun olarak sürekli ve uygulanabilir hizmetleri esas almaktayız. Ancak farkındalık oluşturulması için her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında ‘'Yaşlılara Saygı Haftası ‘' olarak hatırlanmaktadır. Özellikle Corona (Covid – 19) pandemisinin tüm dünya'da etkisinin en çok yaşlılar üzerindeki baskısı her kesim tarafından bilinmektedir. Bu süreçte Müjdeye mazhar olmuş ihtiyar peder ve valideye karşı hürmete ve şefkate evlatları davet eden İslâmiyet dini, ihtiyarlara hürmet ve merhameti emrediyor. Ve madem insaniyet fıtratı, ihtiyarlara karşı hürmet ve merhameti iktiza ediyor. Ayet-i Kerimede geçen ‘' Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et.'' Emrine ve  Hadîs-i Şerifin mealindeki “Gençlerinizin en iyisi, temkinde ve sefahetlerden çekilmekte ihtiyarlara benzeyenlerdir. Ve ihtiyarlarınızın en fenası, sefahette ve başını gaflete sokmakta gençlere benzeyenlerdir.” beyanına mazhar olacak şekilde evdeki Ana- Baba- Nine ve Dede'lere hürmet edip değer vererek, hastalık onlara bulaşmasın diye fedakârca birçok sosyal faaliyetlerini askıya alan ve onların ihtiyaçlarını karşılayan gençlerimizi tebrik ederiz. Yine bu süreçte yaşlılarımıza gereken tedbirleri alarak hizmetleri sunan Başta Sağlık Kurum, kuruluş ve çalışanları olmak üzere tüm Resmi kurumlara ve çalışanlarına, yine fedakârca hizmet sunan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve bireylerine de teşekkürü ayrıca borç bilmekteyiz.

Her yılın 23 Mart'ında vefat dönemi olan ve vefatı ‘'Yaşlılara Saygı Haftasına'' tevafuk eden Bediüzzaman Said Nurs-i Hazretlerinin ifadesi ile ‘'Ey kardeşlerim ihtiyarlar ve hemşire ihtiyareler! Hadîs-i şerifte vardır ki: “Altmış yetmiş yaşlarında ihtiyar bir mü'min, dergâh-ı İlahiyeye elini kaldırıp dua ederken, rahmet-i İlahiye onun elini boş döndürmeye hicab ediyor.” Buyurduğu gibi Maddi Manevi belaların defi ve huzuru için Yaşlılarımızın dualarını istirham ediyoruz. Son olarak sembolik olarak hayatı boyunca evlenmemiş, hayatını toplumun saadeti için fedakârlık ederek yaşlanmış olan Bediüzzaman Hazretlerinin yaşayan talebelerinden Molla Said Özışık'ı ziyaret ettik.

Bu vesile ile Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği olarak Covid 19 nedeni ile vefat edenlere Allah'tan rahmet diler, yaşayanlara sağlık ve afiyet dileyerek tüm yaşlılarımızın ‘'Yaşlılara Saygı Haftası''nı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82082)
24 Mart 2021 Çarşamba 13:36
o pozu vermeyeydin iyiydi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82075)
24 Mart 2021 Çarşamba 09:13
ALLAH kabul etsin ziyaretiniz mahkuliyet içermiştir.Bu insanın duasınıda ladıysanız ne mutlu size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82058)
23 Mart 2021 Salı 17:39
Sembolik olarak evlenmemek nedir mübarek!
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın