KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Yaşlılarımız, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir

1 Ekim Yaşlılar Günü' münasebetiyle açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Çalbay, yaşlılara yardımcı olunmasını istedi ve ekledi: “Unutmamalıyız ki, sevgiye en ihtiyaç duyulan dönem çocukluktan sonra yaşlılık dönemidir”...

Yaşlılarımız, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir
02 EKİM 2009 CUMA 08:34
0
1733
0
AA aa
AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, ‘1 Ekim Yaşlılar Günü' münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Yaşlıların sahiplenilmesi ve onlara yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Çalbay, önemli bir nasihati de hatırlattı.

“Sevgiyi gösterin ki sevgi bulasınız”

Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri olduğunu ve yaşlılığında bu önemli dönemlerden olduğunu belirten Çalbay: “İnsanlık, yaşlılık döneminde geçmiş yıllarda edindiği tecrübeyle yaşamına yeni bir yön verirken aynı zamanda ortaya çıkan koşullar nedeniyle kendisini değişik bir hayal mücadelesinin içinde bulmaktadır.

İnsanlığı büyütenin sevgi olduğundan yola çıkarak büyüklerimize ve yaşlılarımıza aynı saygı ve sevgi içerisinde sahip çıkılması gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Unutmamalıyız ki, sevgiye en ihtiyaç duyulan dönem çocukluktan sonra yaşlılık dönemidir.  Bizlerin bir zamanlar onların sevgisine ihtiyaç duyduğumuz gibi yaşlılarımıza sevgimizi, onların onuruna saygı duyarak gösterebiliriz. Bizler deneyimli büyüklerimize gösterdiğimiz saygı ve ilgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz” dedi.

“Onların tecrübeleri geleceğimizdir”

Yaşlı nüfusun dünyada ve ülkemizde giderek artarak gündemin önemli başlıkları arasında yer aldığına işaret eden Çalbay, şöyle devam etti. “Yaşlılarımız yaşamışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlara verdiğimiz değerlerle geleceğimizi tekrar sekilendiriyor, yon veriyoruz. 21. yüzyılın ortalarından itibaren yaslı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacak, dolayısıyla yakın gelecekle daha yaşlı bir toplum olmamız kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun bilincinde olan partimiz, toplumsal değerleri merkeze alan yaklaşımıyla yaşlılarımızı önemli değerler olarak görmektedir. Dolayısıyla geleceğimiz, değerlerinizi korumaktan geçmektedir geçmişi olmayanın bugünü ve geleceği olmayacağı düşüncesinden hareketle yaşlılarımızın gününü geleceğini planlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Günlük hayatı zorlaştıran koşulları yaşlılarımız için kolaylaştırmak ve uyum sağlamalarına yardımcı olmak ta biz siyasilere ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türk Milletinin sahip olduğu toplumsal dayanımsa anlayışı çerçevesinde Sivil Toplum Örgütlerimizin, gönüllü kuruluşlarımızın çalışmalarını büyük bir takdir ve memnuniyetle izlemekteyiz.”

Bingol KEnt Haber/Bingol Medya
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın