KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Yaş'ta 5 orgeneral emekli olacak...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) 22 Temmuz tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerin hemen ardından, 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak.

Yaş`ta 5 orgeneral emekli olacak...
21 TEMMUZ 2007 CUMARTESİ 15:07
0
1881
0
AA aa
Bu yıl yapılacak olan YAŞ toplantısında ikisi kuvvet komutanı 108 general ve amiral durumu ile albayın terfisinin ele alınması bekleniyor. TSK kaynakları 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi edeceğini, 45 albayın general olmasının beklendiğini ve 35-40 civarında general ve amiralin de rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatılmasının beklendiğini belirttiler.
     
      DENİZ'E ATAÇ, HAVA'YA BABAOĞLU
      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan YAŞ toplantısında bu yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesinde bulunan iki orgeneralin emekliye ayrılması öngörülüyor. YAŞ da bu yıl Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda da üç orgeneral emekliye ayrılacak.
      Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert emekliye ayrılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun getirilmesi bekleniyor.
     
      BEKAR PAŞA EMEKLİ OLACAK
      Toplam 109 general/amiralin terfilerinin görüşüleceği YAŞ da 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ile EDOK Komutanı Orgeneral Orhan Yöney de emekliye ayrılacak. Tuncel, TSK da üst düzey de görev yapan tek bekar orgeneral olarak tanınıyor.
      Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ görevlerine bir yıl daha devam edecek. Başbuğ'un, 2008 yılında Büyükanıt'ın yerine atanarak 2010 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı yapması öngörülüyor.
     
      KİMLER ORGENERAL OLACAK?
      Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda boşalacak 3 orgeneral kadrosu için 7 korgeneral yarışacak. Şûra'ya dosyaları girecek olan korgeneraller şöyle: K.K.K Denetleme Değerlendirme Başkanı Erdal Ceylanoğlu (temditli), 3. Kolordu Komutanı Mustafa Ethem Erdağı (temditli), EDOK Komutan Yardımcısı Necdet Özel, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Cahit Sarsılmaz, 5. Kolordu Komutanı Metin Yavuz Yalçın, 2. Kolordu Komutanı Hayri Güner, 4. Kolordu Komutanı Saldıray Berk.
     
      ÇARŞAFLI 23 NİSAN GÖSTERİSİNE KARŞI ÇIKAN KOMUTAN TERFİ SIRASINDA
      Orgeneralliğe terfi etmeyi bekleyen isimler arasında 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da yer alıyor. Korgeneral Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce tepki göstermişti. Yalçın, olay sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağırıp, “Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Çok yazık. Sorumlular hakkında gereğini yaparsınız'' demişti.
     
      TANKLARI YÜRÜTEN KOMUTAN TERFİ BEKLİYOR
      28 Şubat döneminde Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı olarak görev yapan ve Sincan'dan geçen tankları yürüten Korgeneral Erdal Ceylanoğlu da orgeneralliğe terfi etmeyi bekleyen isimler arasında yer alıyor.
     
      PAŞALARI SORGULAYAN SAVCI GÜNDEMDE
      Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcısı kıdemli Hakim Albay Saim Öztürk 'ün bu yıl yapılacak olan YAŞ toplantısında emekli olması gündemde. Aralarında Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı ve çok sayıda paşa hakkında açtığı davalarla gündeme gelen Öztürk'ün yerine kimin atanacağı da merak konusu oldu.
     
      ERDAĞI İÇİN KRİTİK SÜREÇ
      Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı görevi sırasında baraka inşaat ihalelerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanıp mahkum olan Erdağı'nın emekliye sevk edilip edilmeyeceği YAŞ toplantısında belirlenecek.
      Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda bir üst rütbeye terfi etmeyi bekleyen tümgeneraller: Salih Güloğlu (temditli), Hulisi Akar (temditli), Ümit Şahintürk (temditli), Aydemir Cülcüloğlu (temditli), Ahmet Turmuş (temditli), Muzaffer Cengiz Arslan, Zekeriyya Öztürk, Emin Cihangir Akşit, Galip Mendi, Sabri Demirezen, Nuri Ali Karababa, Necdet Soyer, Naci Beştepe, Mustafa Korkut Özarslan ve Abdullah Yaşar Cihansız.
     
      DENİZ VE HAVA'DA KRİTİK TERFİLER
      Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda bu yıl bir kişi oramiralliğe yükselecek. Oramiralliğe terfi edecek kişinin 2009-2011 arasında Deniz Kuvvetleri Komutanı olması bekleniyor. Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit (temditli), Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu oramiral olmak için yarışacak.
      Bir üst rütbeye terfisi için durumu görüşülecek tümamiraller şunlar: Kadir Sağdıç, Nusret Güner, Ali Deniz Kutluk.
      Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert'in emekliye ayrılıp yerine Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetleri'nde bir orgenerallik kadrosu açılacak. Bu kadro için üç korgeneral yarışacak: Hv.K.K Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay (temditli), 1. Kuvvet Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, 2. Kuvvet Komutanı Korgeneral Erol Ortaç.
      Hava Kuvvetleri'nde korgeneralliğe yükselmek için durumu görüşülecek tümgeneraller şu isimlerden oluşuyor: Erol Özgil (temditli), Bülent Özer (temditli), Sefer Öztürk (temditli), Mustafa Çötüksöken, Osman Yıldırım, Hikmet Çelik, Mehmet Erten.
      Jandarma Genel Komutanlığı'nda Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu'nun emekli olması, Tümgeneral Fikret Demirtaş'ın korgeneralliğe yükselmesi bekleniyor. (ANKA)


hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın