KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Yatırım değil, masraf bütçesi!

İl Özel İdaresi’nin 2017 bütçesinin 66 Milyon 285 Bin TL olduğunu bildiren Kaya, hizmete 27 Milyon TL ayrıldığını vurgulayarak, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 bütçesi de yatırımdan çok masraf bütçesidir. Bütçe çok az olduğu için kısıtlı hizmet imkânı sunmakta” dedi.

Yatırım değil, masraf bütçesi!
25 KASIM 2016 CUMA 21:10
0
2278
0
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Genel meclis Üyeleri Aydın Kaya, A.Aziz Çiçekçi, Şahabettin Kartal ve Selahattin Altın, İl Özel İdaresi 2017 bütçesine ilişkin açıklamada bulundular. Açıklamayı, grup sözcüsü olarak Kaya yaptı.

Bingöl'de kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmediğini vurgulayan Kaya, sorunlar yumağında çırpınan kentin, yaşanılabilir iller arasında 70. sırada yer aldığını söyledi.

Bingöl'ü yaşanılabilir il kılmak için tüm sorunları ve çözüm önerilerini sürekli gündeme getirdiklerini belirten Kaya, “İktidar partisinin bu durumdan çok ciddi bir rahatsızlık duymadığını, memnun göründüklerini ve Bingöl halkını bu kadar hizmete layık gördüğünü 2017 bütçesinden de gözlemleye biliyoruz. Bunca sorunlara karşın il genel meclisinin 2017 yılı bütçesi maalesef 66 milyon 285 Bin TL olarak belirlendi. Sosyal yaşam alanları oluşturmak, sağlık hizmetlerini sunmak, istihdam alanları için çalışmalar yürütmek ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, bu bütçe ile Bingöl için bir hayal.” dedi.

“HİZMETLER İÇİN AYRILAN BÜTÇE 27 MİLYON”

2017 yılı bütçesinde, Destek Hizmetler Müdürlüğü'ne 12 Milyon 588 Bin, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'ne 8 Milyon 61 bin, Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne 6 Milyon 365 Bin TL ayrıldığını belirten Kaya, elzem hizmetler için ayrılan bütçe toplamının 27 milyon TL olduğunu söyledi.

Kaya, “Bingöl genelinde köy ve mezradan oluşan yaklaşık 1000 civarında yerleşim alanı olup 100 bin civarında nüfus yaşamaktadır. Coğrafyanın da dağınıklığını göz önünde bulundurursak bütçeden ayrılan meblağın komikliği ortaya çıkmaktadır. Kaldı ki yapılan hizmetlerde hakkaniyetli bir şekilde yapılmadığını bölgeler arası kayırmaların olduğunu görüyoruz. Yapılan hizmetlerin sadece bir kaçına bakıldığında iddiamız çok bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunlardan bir kaçı şöyle; Yelesen grup yolu, Bingöl tarihi boyunca yıllar önce bir defa asfatl çalışması yapılmış bir sonraki yıl koruma katı atılmadığından tamamen dağılmış. Şuan stabilize bile değil yağışlı ve kış aylarında merkebin geçemediği yerler vardır bunu laf olsun diye değil iddialı olarak söylüyoruz iddiamızı tespite de hazırız.” dedi.

Açıklamasını örnekler vererek destekleyen Kaya, şunları söyledi: “Yine yılan hikâyesine dönen Yumaklı grup yolu komple 20 kilometredir. 2013 yılında yapımına başlanmış halen bitirilemedi. Bizler bu konuyu her defasında kamuoyu ile paylaşıp teşhir ettiğimizde il özel idaresi yetkilileri her defasında bölgedeki muhtarları bir şekil ikna edip basın üzerinden bizleri yalanlamaya gidiyorlar. Bu iddiamızı da tespite hazırız.”

“KUZEY İLÇELERİNİ BARAJLARLA SARDILAR”

Kuzey ilçelerinin etraflarının barajlarla sarıldığını belirten Kaya, “Bu ilçelerimiz adeta hapis hayatı yaşatılmakta. köylerin yüzde 90'nında henüz kanalizasyon yok. Bu köyler arasında nüfusu 1500 üzerinde olan köyler dahi bulunmaktadır. Özeliklen aralık 2015 te kığıda meydana gelen depremden sonra bölge adeta insansızlaştı. Bölge komple sorun yumağına dönüşmüş. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Çabamız bu sorunları gidermek için çözüm önerileri geliştirmek sunmak. Bölgeler arasındaki kayırmalara gücümüzün yettiğince engel olmak. İl meclisinde halkımızın sesi olmaktır.” diye konuştu.

30 HES YAPIMI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bingöl'de yaklaşık 30 HES baraj yapımının öngörüldüğünü ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Mevcut biten HES projeleri Bingöl'ün dört bir yanını sarılmış durumda. Bu barajların daraldığı alanlar bizlerin yaşam alanlarıdır. Ekolojik olarak bizim doğamızı etkilemekte ve iklimimizi değiştirmekte. Yapımı biten HES'lerin birkaçı şuan elektrik üretmekte. Bir il koordinasyon toplantısında yetkililerce ‘Kığı HES barajı yılda yaklaşık 400 milyon TL değerinde elektrik üretmektedir' dedi. Genel bütçeye Bu kadar katma değer sağlayan Bingöl ili, il özel idaresi bütçesinin de bu rakamlara yakın olmasını beklerdik. Son olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 bütçesi de, yatırımdan çok masraf bütçesidir. Bütçe çok az olduğu için kısıtlı hizmet imkânı sunmakta. Bütçeyi ret etmemize rağmen ilimiz için hayırlı olsun diyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın