KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa etti

İyi Parti'de Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri sonrası muhalif çevrelerde hedef haline gelen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa edeceğini duyurmuştu. Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'nin 'İstifa tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel başkanımız ile görüşme gerçekleşmeyecektir' açıklamasından sonra istifa etti.

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti`den istifa etti
28 MART 2023 SALI 22:42
10
2553
10
AA aa

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nda yaşanan krizle ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini tek tek sıralayan Ağıralioğlu, "Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim, Kemal Bey'in adaylığında mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum. Ben adaylık sürecinden bütün usulsüzlükleri reddediyorum." diyerek CHP'nin HDP ile olan yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Altılı masaya ve Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e pusu kurulduğunu belirten Ağıralioğlu'nun "Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfredilmesinden rahatsızız." ifadeleri de ayrıca dikkat çekti.

Milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunmadı

Yavuz Ağıralioğlu, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malum ve haklı itirazlarım sebebiyle de partimize 28. dönem milletvekili adaylık müracaatında bulunmadım. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı

Bu durumun üzerine Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye konuşan Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini paylaştı.

Yaşananlardan sonra İyi Parti cephesindeki sessizlik bozuldu.

İyi Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Ana Haber'de aldığı bir kulis bilgisini paylaştı.

Yılman'ın İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'na dayandırdığı bilgiye göre Ağıralioğlu'nun yarın Meral Akşener'den bir randevu talep ettiği aktarıldı.

Canlı yayında paylaşıldı: İstifa edecek

Tam da bu esnada Yavuz Ağıralioğlu, sunucu Mehmet Akif Ersoy'a bir mesaj gönderdi.

Ağıralioğlu, Ersoy'a mesaj atarak yarın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıkladı.

Ağıralioğlu ayrıca yarın bir basın toplantısı da düzenleyeceğini duyurdu.

İyi Parti'den açıklama geldi: Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecek

Öte yandan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine ANKA'ya açıklama yaptı.

Zorlu, “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.” dedi.

İstifa dilekçesini paylaştı

İyi Parti'nin açıklamasının ardından Yavuz Ağıralioğlu'ndan bir hamle daha geldi. Ağıralioğlu, İyi Parti'den istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı.

Kaynak: İnternethaber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100295)
29 Mart 2023 Çarşamba 13:52
yavuz bey oldukça donanımlı, birikimli ve teşkilatçı bir kimliğe sahiptir. çeleceği parlak ilkeli duruşu ile milyonların gönlünde taht kurmuştur. gelecekte devletin çok üst kademelerinde kendilerini görebilirsiniz. İlkeli davranışından dolayı kutluyorum. Arif BİLGİNLİ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100293)
29 Mart 2023 Çarşamba 12:04
Bu yoorumları okuyunca insan olmaktan utanıyorum şeyhlere yapılanlatdan dolayı mağduriyet beklentisi içinde olanlara Şeyh oğulları ve torunları hep küfre hizmet edenler ile oldular kaldıki bu vekile faşist diyenler savunduğunuz kitleler bakın herkes bu gün yarın kirliğilin hesabını verecektir bu ülkede en büyük faşistler ise kürlerdir bizler türkler kadar adil olamazdık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100292)
29 Mart 2023 Çarşamba 11:27
Çok Konuşanı MİLLETİMİZ Sevmez. Çene O Biçim Sanki GRES Yağı Sürmüş Mübarek. Uğurlar Olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100289)
29 Mart 2023 Çarşamba 10:04
Helal olsun omurgalı şerefli halkına bağlı devletine bağlı iyi bir devlet adamı şimdiden ülkenin başına geçeceyinden şüphemiz yok hakınızda hayırlı olan olsun gönlümüze su serptin baş tacısın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100287)
29 Mart 2023 Çarşamba 08:57
Adam gibi adamdır Yavuz. Üst akılın ülkeyi nereye doğru götürdüğünü gördü ve ayrıldı. Gerisi gelecektir inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100277)
29 Mart 2023 Çarşamba 00:19
Irkcilarin partiden silinmesi iyi oluyor. Oyu artar, digeri de zaten yerini ayarlamistir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100275)
28 Mart 2023 Salı 23:53
Gitmesi iyi oldu iyi parti bir böcek ten kurtuldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100272)
28 Mart 2023 Salı 23:24
aciklamalarıyla partiye zarar veriyordu. İstifa mekanizmasi da çalışmaya başladı. Darısı akp politika ve bürokratlarının başına.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100270)
28 Mart 2023 Salı 23:10
Çok iyi oldu istifası çünkü ortalığı çok karıştırıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100269)
28 Mart 2023 Salı 22:54
Vatanı seven hiç kimse İYİ PARTİ 'de siyaset yapamayacak. Üst akıl bunu böyle istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın