KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu

Bingöl'de 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' uygulamasıyla okul önlerindeki yaya şeritleri kırmızıya boyandı. Vali Ekinci; 'Bu etkinliğin amacı, özellikle şoförlerimizi yayalara karşı saygılı olmaya davet etmek, onlara öncelik hakkını tanımak ve yaya ölümlerinin önüne geçmektir.'

Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:06
1
1775
0
AA aa

Bingöl'de “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” uygulamasıyla okul önlerindeki yaya şeritleri kırmızıya boyandı. Durdurulan araç sürücülerine yaya önceliğine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla okul önlerindeki yaya şeritleri kırmızıya boyandı.

Yapılan etkinliğe Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, emniyet ve jandarma personeli ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle birlikte yaya geçitlerini kırmızıya boyayan Vali Ekinci, sürücüleri yayalara saygılı olmaları konusunda bilgilendirdi.

Etkinliğin amacının yaya ölümlerini azaltmak olduğunu aktaran Vali Ekinci, “İçişleri Bakanlığı'mızca her yıl yaya güvenliğinin sağlanması ve özellikle trafik geçiş noktalarında kazaların azaltılmasıyla birlikte yaya sağlığının korunması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Geçen yıllarda hep birlikte ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın', ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' gibi sloganlarla çeşitli etkinlikler yapmıştık. Bu yıl da bu etkinliklerimize devam ediyoruz. Amacımız özellikle 2030 yılına kadar yaya ölümlerini yüzde 50 oranında azaltılmasını sağlamak. Tabi bu çalışmalar kapsamında bugün de 81 ilde eş zamanlı olarak bir etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliğin amacı, özellikle şoförlerimizi yayalara karşı saygılı olmaya davet etmek, onlara öncelik hakkını tanımak ve yaya ölümlerinin önüne geçmektir” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın