KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Yayladere'de cenazeler kepçeyle taşınıyor!

Yolların çamur ve kapanma sorunları nedeniyle Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde cenazeler kepçe yardımıyla mezarlığa taşınıyor, halk büyük mağduriyet yaşıyor. DEM Parti Yayladere İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Gökse Yaşanan duruma tepki göstererek 'Yayladere insanı bunu hak etmiyor! İnsanlar cenazelerini kepçe ile mezarlığa taşıyor' dedi.

Yayladere`de cenazeler kepçeyle taşınıyor!
13 OCAK 2025 PAZARTESİ 02:49
5
2130
0
AA aa

Yayladere'de yaşanan ulaşım sorunları, vatandaşların en acı günlerinde dahi büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. 10 Ocak 2025 Cuma günü Yayladere'deki cenaze törenlerinde yolların çamurla kaplanması nedeniyle cenaze sahipleri mezarlıklara kepçe yardımıyla taşındı.

DEM parti Yayladere İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Gökse Yaşanan duruma tepki göstererek şunları söyledi:

“Yayladere İnsanı Bunu Hak Etmiyor! İnsanlar cenazelerini kepçe ile mezarlığa taşıyor. 10 Ocak 2025 Cuma günü Yayladere'de 3 cenaze vardı. Cenazeler komşu köyler Çuğ (Aydınlar) Hop köyü (Haktanır) ve Pargasor da (Kalkanlı) defnedildi. Kar olmamasına rağmen yollar çamurlu olduğu için cenaze sahipleri kepçeler ile mezar başına götürüldü.

Benzeri manzaralara kısa bir süre önce iki köyde daha tanık olduk. Çatalkaya köyünden bir köylü vasiyeti üzerine köyüne defnedilmek için cenazesi Yayladere'ye getirildi. Yolların kapalı olmasından dolayı cenazesi köyü Çatalkaya ya götürülemedi. Çocukları annelerinin vasiyetini yerine getirmek için bahar gelince annelerinin cenazesini Yayladere'de defnettikleri mezardan alıp Çatalkaya köyüne götürdüler.”

“BİR CENAZE KEPÇE AĞZIYLA MEZARLIĞA TAŞINDI”

“Geçen sene Sarıtosun Köyünde bir cenaze kepçe ağzıyla mezarlığa taşındı. Araçlar köy ve mezarlık yolunda çamura battı insanlar mezarlığa yürüyemedi. Cenaze sahibi yaşlılar mezarlığa araba çıkamadığı için yine kepçe ağzında defin yerine getirildi. Aynı şekilde Haktanır köyünde ve Aydınlar köyünde de araçlar yollarda kaldı.

Bingöl İl Özel İdaresi sık sık 580 km yol yapmakla övünse de Yayladere halen kendi kaderini yaşıyor, Ufak bir kar yağmur yağdığında cenazelerini defin ederken inançlarının gerekliliklerini yerine getiremiyor.

Kısacası, Yayladere yolları kışın yine kapalı ve halkı yine mağdur durumda. Maalesef yabancısı olmadığımız ve bildik manzaralara tekrar tanık olduk.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın