KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Yaz ayında kış uyarısı!

Vatandaşa erken uyarıda bulunan Arslan, şuanda tonu 310 ila 315 Dolar arasında değişen kömür fiyatlarının sezon başlangıcında 350 Dolar'a kadar yükselmesinin beklendiğini söyledi. Arslan, kömür sıkıntısı yaşanacağının da altını çizdi.

Yaz ayında kış uyarısı!
02 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 09:49
0
1431
0
AA aa
Bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde vatandaşı saran kışlık yakacak teminindeki telaş, kömür satıcılarının uyarıları ile bir hayli hızlanacağa benziyor.

Geçtiğimiz yıl bir anda 270 Dolar'a yükselen ve dolar fiyatlarındaki değişimine göre her yeni gün farklı bir rayiçten satılan kömür, bu yıl yaz mevsimine rağmen 310 ila 315 dolardan piyasaya satılıyor.

Kışlık ihtiyacının yaz mevsiminde karşılanmaya başlandığı Bingöl'de yakacak temininde bulunmayanlara bir takım hatırlatmalarda bulunan BİNKOK Kömür Fabrikası Sahibi Yılmaz Arslan, erken alınacak kömürün maddi anlamda ciddi kâr sağlayacağını vurguladı.
İthalatçı firmaların fiyat vermediğini, bunun da fiyatlarda ciddi artışlar olacağının işaretçisi olduğunu söyleyen Arslan; “İthalatçı firmalarda sıkıntı var. Kömür bulundurmak zor olacak. Erkenden ihtiyacını karşılamayanlar daha sonra sıkıntı yaşayacaktır” dedi.

ABD, Çin ve Güney Afrika'nın Rusya'daki kömür ocaklarından yüklü miktarda kömür ithal etmesinden dolayı kömür piyasasında ciddi problemler yaşanacağını vurgulayan Arslan, sıkıntı anında kalitesiz kömürlerin ithal kömür diye satılabileceğine işaret etti ve tüketicinin dikkatli olmasını istedi.

Kış mevsimine doğru taleplerin artacağını ancak kömür bulmanın çok da kolay olmayacağını ifade eden Arslan, fiyatlardaki yükselişi de şu sözlerle dile getirdi. “15–20 gün öce tonunu 290 dolara sattığımız kömür şuanda 310 ila 315 dolar arasında değişen fiyatlarda satılmakta. Talepler çoğaldıkça ithalatçı firma ton başına 10–15 dolar daha fazla isteyecektir. Öte yandan bu aylarda taksit ile alışveriş yapan tüketiciler 2 ay sonra bu imkânı bulamayacaktır. Kömür sıkıntısı yaşanmaya başladığı anda fiyatlar daha da artacaktır. Şuan kömürünü alan tüketici 2 ay sonra kömürünü alacak olan tüketiciden ton başına 50 dolar daha karlı olacaktır. Bu sezonda 1 ton kömür fiyatının 350 dolara kadar yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yakacak ihtiyacını erkenden karşılamasını tavsiye ediyoruz”

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın