KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Yaz kur'an kursları başladı

Bingöl İl Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor.

Yaz kur`an kursları başladı
04 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 08:47
0
2142
0
AA aa

2010-2011 eğitim- öğretim döneminin sona ermesi ve okulların kapanmasıyla birlikte açılan Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor.

Kur'an eğitimlerine başladıklarına aktaran Ulu Camii İmam-Hatib'i Mücahit Çelik, "Okulların tatile girmesiyle birlikte il merkezi ve ilçeler ile köylerde bulunan tüm camilerde Kur'an kursu açıldı. İlköğretim okulu 5. sınıfı bitiren ve okuldan aldığı karneyi ve başvuru dilekçesini getiren her öğrenciyi bu kurslara kaydediyoruz. Günlük olarak verilen dersler, 2 ay boyunca devam edecek. Kurslarımız 27 Haziran tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona erecektir" dedi.
Kursların 2 aylık bir zaman dilimini kapsadığını kaydeden Çelik, söz konusu süreçte kursiyerlere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verileceğini anlattı.
Eğitimlerin sabah 09.00 ile 11.45 arasında verildiğini belirten Çelik, yaz tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Öğrencilerin uzun bir eğitim dönemini bitirdiklerini ve bu nedenle öğrencileri sıkmadıklarını aktaran Çelik, "Yaz dönemi Kur'an kurslarına katılan öğrencilerimiz, ihtiyaç duyduğu bilgileri elde edecek, bilgilerine yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacak. Temenni ediyorum ki öğrencilerimiz bu süreci hayatı boyunca unutamayacağı güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaktır. Bu konuda ailelerinde duyarlı olmasını istiyoruz. Aileler çocuklarını sürekli göndersinler. Aksi takdirde verim alınamaz. Bir husus da tatile giden aileler çocuklarını gittikleri yerdeki kurslara da gönderebilirler" şeklinde konuştu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın