KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Yazar Serhad Bayram ile röportaj...

Araştırmacı Gazeteci Yazar Serhad Bayram'ın Hikâyeler (1) serisi çıktı. Toplamda 540 sayfadan oluşan 30 cilt olan çalışmanın ilk on cildi tüm seçkin kitapçılarda.

Yazar Serhad Bayram ile röportaj...
16 MAYIS 2022 PAZARTESİ 16:41
6
1000
0
AA aa

 “Yarım Elma”  yayınlarından çıkan çalışmada Kuranda adı zikredilen Peygamberlerin hayatları ve hayat mücadelesini konu ediniyor.

Yetişkinlerin de istifade edebileceği çalışma özellikle gençler ve çocukların anlayabileceği bir üslupla kaleme alınmış.

Geçtiğimiz ay kitap dünyasına bir eser daha doğdu. Çok laleteyn meselelerin haber edilmesine karşın öznel gelişmelerin habersiz bırakılmasına üzüldüğümüz için böyle bir eserin sessiz sedasız kalmasına göz yummadık.

Çapakçur Gazetesi olarak "Hikâyeler" adıyla piyasaya Yarım Elma yayınlarından çıkan eserin müellifiyle kısa bir röportaj yaptık.

 

Eserin müellifi Yazar Serhat Bayram ile kendisini ve eserleri yakından tanıma adına samimi bir röportajın olduğu derlememizi siz değerli okurlarla paylaşıyoruz.

 

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

- “Adım Serhad Bayram. Bingöl doğumluyum. Uzun yıllar gurbette kalmış olsam da şu an ve halen Bingöl'de ikamet ediyorum. Bir bilişim firmasında çalışıyorum”

- Mesleğiniz yazarlık değil yani.

- (Gülerek) “Estağfurullah.. Yazarlık büyük bir iddia olsa da bana göre yazarlık meslek değil ideal olmalıdır. İmamlık gibi. Siz ona meslek derseniz geçim kaynağınız olur. Hayrı hasenatı maişetinizle ödenir. Ama idealiniz olursa maişetiniz mazeretiniz olur.

Diğer anlamda soruyorsanız çeşitli dergi ve gazetelerde yazmışlığım var.”

-Bu ilk eseriniz mi?

- “Yayınlanmış olarak, evet.”

-Başka eserler de var yani?

- “Öylece yazılmış kenarda bekleyen var ama onları kitap yazmış olmak için yazmadım. Zamanında farklı konularda çalışma ve araştırmalarım olmuştu. Notlarımı bir araya getirince kitap mesabesinde bir envanter ortaya çıktı.”

-Bunları yayınlamayı düşünüyor musunuz ve içerikleri nelerdir?

- “Yayınlamayı düşünmüyorum, çünkü hem kendi özel araştırmalarımın bir tasnifi hem de bir ihtiyacı karşılayacağını düşünmüyorum.”

Peki, biraz da eser hakkında konuşalım…

- Bize kısaca çalışmanızdan bahseder misiniz?

-“Allah'ın yardım ve inayetiyle bu çalışmaya başladığımızda zor olan şeylerden biri bu konuda yapılmış birçok çalışma ve yazılmış çok eser olmasıydı. Kardeşlerimiz Peygamber Tarihi konulu bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu söylediklerinde ben şahsen bunu sıkıntısını yaşadım. Öyle ya çok kıymetli büyüklerimizin kalem dokundurduğu bir alanda eser ortaya kayacaksınız…

"Sıkıntı refaha (çözüme) kapıdır" meselince aklımıza Peygamberleri yalın bir anlatımdan ziyade sohbet ortamında anlatmak şeklinde bir fikir geldi.”

- Bu sorunu nasıl aştınız?

- “Dediğim gibi Peygamberleri sohbet ortamındaymış gibi anlattık. Bunun için de karakterler koyduk kitaba.

Bir Huseyn dedemiz var. Selahattin, Yusuf, Şüheda ve Hicret adındaki 4 torununa haftada bir sohbet edip Peygamberlerimizi anlatıyor.

Yaz geç monotonluğu olmasın diye ayrıca araya torunlardan gelen soru ve bu sorulara verilen cevapları yerleştirdik. Tabi Huseyn dede ve ailesinin günlük hayatları üzerinden günümüz nesillerine mesajlar olan pasajlar da yerleştirdik. Örneğin yalan konusu, sır saklama, ailevi mahremiyetler gibi…”

- Konu peygamberler iken kitaba giren bu pasajlar sırıtmış olamayacak mı?

- “İNŞALLAH hayır! Çünkü bir peygamberi anlatırken o kitapta işlenen güncel tema doğal bir üsluba taşındı. Yani verilmek istenen mesaj için aile içi bir senaryo yazıldı. Ama bunu yaparken de güncel ara mesajın hayatı anlatılan Peygamber hakkındaki bilgileri gölgede bırakmamasına da özen gösterdik.”

- Peki, neden böyle bir metodu seçtiniz?

- “Birincisi piyasada hiç de bakir olmayan bir konuda yazacaksınız. Hem de tarih boyunca binlerce çok kıymetli eser varken. Bu metotla farklı belki de bakir bir üslup olsun istedik.

İkincisi, yeni nesillerin ardıl ve sıralı okuma alışkanlığı kalmadı gibi. Oysa ilim ve bilgi birikiminin tılsımı ardıl ve sıralı okumaktır. İnanıyoruz ki bu metotla okuyucu bir sonraki cildi iple çekecektir

Bu metoda bizi iten diğer sebep ise okumanın vereceği sıkılganlığı lezzete çevirmek oldu. Takdir edersiniz ki, okumak ya çok lezzetli ya da çok sıkıcı olabiliyor. Bu sadece kişilere göre değişmiyor. Kişinin ruh değişkenliğine göre de şekil alabiliyor. Okumayı çok seven biri bile bazı hallerde sıkılabiliyor. Biz istedik ki okumayı sıkıcı bulan biri bile bu eser ile okumayı sevsin.”

- Eser kaç kitaptan oluşuyor?

- “Toplamda 30 kitap. YARATILIŞ ve Peygamberlik konuları ayrıca işlendi.

Siz sormadan ben söyleyeyim ilk 10 cilt çıktı. Diğer 20 cilt yayın evindeki kardeşlerimizin uygun göreceği zamanda yayınlanır inşallah.”

- Son olarak ne eklemek istersiniz?

“Şu meşhur dua söylenecek en güzel hatme olur: Gayret bizden. Başarı Allah Azze ve Celle'den. Rabbim rızası doğrultusunda kabul etsin. İhlas ve istikametten ayırmasın.”

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Eserlerinizin hayırlara vesile olmasını dileriz.

- “Teşekkür ederim. Sizlerde bu hayırlı yolculukta yoğun gündeminizden bana zaman ayırıp duyarlılık göstererek, İslami eserlere olan hassasiyetinizi gösterdiniz.”

“Hikâyeler” adlı serinin İlk 10cilt aşağıdaki gibidir.

Peygamberlik Ve Peygamberler Tarihi

Hz. Âdem (As) Ve Şeytan

Hz. Âdem (As) Ve Hz. Havva

Hz. Şit (As)

Hz. İdris (As)

Hz. Nuh (As)

Hz. Hud (As)

Hz. Salih (As)

Hz. İbrahim (As) Ve Nemrud

Hz. İbrahim (As) Hicret olmak üzere ilk 10 cildi online satış sayfaları ve tüm seçkin kitap kırtasiyelerde.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın