KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Yazarımız levent, diyanet avrupa dergisi'nde

Bingöl İl Müftülüğü'nde Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapan sitemiz yazarı Lamia Levent'in ‘Sonsuzluk Yolcusu' başlıklı makalesi Diyanet Avrupa Dergisi'nde yayınlandı.

Yazarımız levent, diyanet avrupa dergisi`nde
14 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA 11:48
0
1825
0
AA aa
 
Derginin Aralık sayısında, Din ve Sosyal Hayat bölümünde yayınlanan makalesinde, insanların Allah'a ulaşmasında seçtikleri yolları güzel bir anlatımla okuyucu sunuyor.

Yazarımızın daha önce sitemizde de yayınlanan yazısını okuyamayanalar için tekrar yayınlıyoruz

 

Sonsuzluk Yolcusu:

 

İnsana dair ne kadar söz söylense, ne kadar tarifler, tanımlamalar yapılsa da hala söylenecek sözler vardır. Elbette bu sözler içerisinde söylenen öyle sözler var ki, tüm söylenenlerin üzerinde ve ötesinde. İnsan için sözün en güzelini ve en özünü insanların en seçkini söylemiştir: “ İnsan bir yolcudur. Dünya ise bu yoldaki bir gölgeliktir.”

İnsan demek yolda olmak demektir bir bakıma. Yollar uzanır önümüzde. Aslında yolları O serer önümüze ve biz seçeriz yolumuzu. Belki başka yollar, başka istikametler seçeriz kendimize. Ancak hangi yolu seçersek seçelim bizi O'na ulaştırır tüm yollar. Biliriz ki, Allah'a giden yollar kulları sayısıncadır. Ve yine biliriz ki, “Yolcular gitmese de / Yollar gider Allah'a.

Yolların inişleri, yokuşları vardır. Bazen tökezler düşeriz, ama her defasında kalkıp yola devam etmek gerek. Her dem yolda olmak gerek. Bazen de yollar çatallaşır, yollar karışır. Ancak O'nun yolu birdir. Ve O, ancak arayanlar için yolunu gösterir. Bulmak için aramak gerek ve kendimize dönmek gerek. Çünkü kendini bilen, Rabbini bilir.

Yolda olmak demek aynı zaman da bir aksiyonu bir hareketi ifade eder. İnsan için atalet ve durgunluk yoktur. “O, her an yeni bir iştedir” ayeti mucibince, O'nun yarattıkları için durmak ne kadar abestir. Çünkü yolda hazırlarız azığımızı, Rabbimize sunacağımız en güzel adağımızı…O'na kavuşma arzusu, insanı bir aşk ve vecd hali içerisinde harekete geçirir. İşte bu aşktır Mevlana'yı döndüren, Yunus'u diyar diyar gezdiren.

İnsan sonsuzluk yolunda garip bir yolcu. Sonsuzluğa meftun insan için en anlamlı yolculuktur bu. Yitirilen cennete duyulan özlem ve insanı kendine çeken cazibesiyle sonsuzluk arzusu insanın en büyük rüyası… İnsanı cennetten dünya hapishanesine gönderen bu arzu değil miydi? İşte şimdi her zamankinden daha yakınız ona. Bizim yolculuğumuz asıl yurdumuza yaptığımız bir yolculuktur.

Dünya sonsuzluğa giden yolda insanı aldatan bir serap. Bir taraf da serabı gerçek sanıp aldananlar, diğer taraf da ise iltifat etmeyip geçenler. Ötelerden gelen kutlu ses aldanmamak için “ Dünya da garip bir yolcu gibi yaşa” buyuruyor. Evet garip bir yolcu gibi. Bulunduğu yere ünsiyet etmemiş, muvakkat bir vakit için orada olduğunu bilen kişidir garip. O seraba kapılmayıp da dosdoğru yol tutanlar için ise “ Ne mutlu o gariplere” müjdesi kafi mükafattır zannımca.

Diyanet Avrupa Dergisi
Aralık 2005 80. Sayı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın