KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Yedisu sulama kanalı' yatırım programına alındı

1976-1979 yıllarında Mülga Toprak Su Başmühendisliğince yaptırılan Yedisu ilçesi sulama kanalının yatırım programına alındığı bildirildi.

Yedisu sulama kanalı` yatırım programına alındı
13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 08:36
0
2081
0
AA aa

Yedisu Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Yedisu ilçesi sulama kanalının yatırım programına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, “Yeşilgöl Köyü Ekşipınar Mezrası'ndan Yedisu-Döşengi-Karapolat Sulama Tesisi 1976-1979 yıllarında Mülga Toprak Su Başmühendisliğince yaptırılmıştır. Mazi Deresi üzerine yapılan tesiste, bent ve su iletim kanallarının büyük bir kısmı tahrip olmuş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Söz konusu proje sahasında 2300 dekar civarında sulanılabilir tarım arazisi mevcuttur. 3202 sayılı kanunun 2.maddesi j bendinde belirtildiği üzere debisi 500 lt/sn'nin üzerindeki sular Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü hizmet alanına girdiği ve Mazi Deresi'nin asgari debisinin 3000 lt/sn civarında olup, yörede yeterli tarımsal arazisi mevcuttur. Mülga Toprak Su Baş Mühendisliğince yaptırılan tesis, ekonomik ömrünü tamamlamış olup, kullanılamaz durumdadır. Bu nedenle; Yedisu Kaymakamlığı tarafından sulama kanalının yeniden ve daha üst kottan yapılması ve diğer tarım ve taşkın koruma tedbirlerinin birlikte alınması ile sulanabilecek arazi miktarının 5000 dekara çıkılacağı teklif ile D.S.İ.94.Şube Müdürlüğü tarafından yeni bir sulama kanalı yatırım programına alınmış olup proje çalışmalarına başlanılmıştır” denildi.
“Peri Suyu'nun taşkınlardan korunması amacıyla yatırım programına alındı”
Ayrıca yapılan açıklamada, Yedisu Vadisi'nde geçmekte olan Peri Suyu'nun taşkınlardan korunması amacıyla yatırım programına alındığı kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı; “Yedisu Vadisi'nden geçmekte olan Peri Suyu, ilkbahar aylarında suların coşması nedeniyle verimli ve ekili araziler tahrip olmaktadır. Peri Suyu kenarında bulunan yerleşim yerlerinin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Daha önceden D.S.İ 94.Şube Müdürlüğü tarafından yapılan set çalışmaları tahrip olmuştur. Yedisu Merkez Mahallesinin 1341 dönüm, Şen Köyü 923 dönüm, Eskibalta Köyü 517 dönüm, Karapolat Köyü 382 dönüm, Güzgülü Köyü 1014 dönüm olmak üzere toplam 4177 dönüm ekili ve verimli arazi, Peri Suyu'nun taşkınlığından etkilenmektedir. Yedisu Vadisi'ndeki mevcut tarım arazilerin Peri Suyu'nun taşkınlardan korunması amacıyla, Yedisu Kaymakamlığınca yapılan teklifte; Bingöl D.S.İ.94 Şube Müdürlüğü tarafından Başbakanlığın 2010/5 nolu genelgesi gereğince, Peri Suyu'nun taşkınlardan korunması için 2011 yılı yatırım programına alınarak etüt-proje çalışmaları devam etmektedir.”
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın