KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Yedisu'da fındık yetiştirilecek

İlçe kaymakamlığı, Belediye başkanlığı, ilçe tarım müdürlüğü ve DSİ il müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak çalışma sonucu Peri Çayı üzerinde bulunan 20 bin dönüm üzerinde fındık yetiştirilecek.

Yedisu`da fındık yetiştirilecek
27 AĞUSTOS 2008 ÇARŞAMBA 12:15
0
1324
0
AA aa
İlçede Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Peri Nehri'nde yapılan çalışmalar ile taşkın koruma seti yapılıyor. Toplam 100 bin dönüm tarım alanının ıslah edildiği ilçede, ayrıca organik tarım ve alabalık tesisleri de kurulacak.
Devlet Su İşyeri  94. Şube Müdürlüğü tarafından Peri Çayı'nın geçtiği Yedisu ilçesinde başlatılan 5 milyon YTL değerindeki taşkın koruma çalışmaları devam ediyor. İlçe tarımında büyük bir etkisi olan bu çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten İlçe Belediye Başkanı Cemal Kırtay,  yapılan çalışmalar sonucunda ilçelerinin tarım merkezi olacağını kaydetti. 100 bin dönümlük tarım arazisi üzerinde 20 bin dönümlük alan üzerinde fındık ağaçlarının bulunduğu vurgulayan Kırtay, şimdiye kadar bu fındıkların pazarlanamadığını söyledi. İlçelerinde yetişen fındığın Karadeniz'de yetiştirilen ürün kalitesine eşdeğer olduğunun tespit edildiğini ifade eden Kırtay, “DSİ ve tarım müdürlüğü tarafından devam eden çalışmalar ile birlikte bu ilçemiz bölgenin fındık merkezi haline getirilecektir. Ayrıca bu araziler üzerinde organik tarım da yapılacak” dedi.  
İlçe halkının büyük bir çoğunluğunun tarımcılıkla uğraştığını vurgulayan başkan Kırtay; “Özellikle tadı ülke geneline yayılan kuru fasulye ekiliyor. Ancak özellikle ilkbahar mevsiminde yağışlarla birlikte her yıl taşan nehir arazilerimize büyük zararlar veriyordu. Bu korumanın yapılması ile birlikte daha çok ürün ekeceğiz ve daha çok kazanacağız” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler. Yaklaşık 2 ay önce başlanan taşkın koruma çalışmaları ile Hüseyin, Değirmen, Karapolat, Çatalluca ve Koşan dereleri olmak üzere toplam 13 kilometre uzunluğunda taşkın koruma duvarın yapılacağını vurgulayan Kırtay, toplamda 11 yerleşim alanını kapsayan çalışmalar neticesinde 100 bin dekarlık tarım alanının kurtarılacağını söyledi. Konu ile ilgili bilgi veren DSİ yetkilisi ise: “Bu çalışmalarla birlikte Dere yatakları tamamen tanzim edilerek, su yataklarının sağ ve sol sahillerinde kaya tahkimatlı sedeler oluşturularak suyun akışı düzenli hale getirilecek” şeklinde ifadeler kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın