KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

‘YELİNG’ GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Bingöl’de ilkbahar aylarında yüksek dağlarda yetişen çiriş otu, düşük gelirli vatandaşların geçim kaynağı oldu.

‘YELİNG’ GEÇİM KAYNAĞI OLDU
28 MART 2016 PAZARTESİ 22:37
0
1994
0
AA aa

 Bingöl'ün yüksek rakımlı dağlarında baharın gelmesiyle ortaya çıkan çiriş otu (Yeling) işsizlerin geçim kaynağı oldu. Halk arasında 'Yeling' olarak bilinen çiriş otu tam bir şifa deposu olarakta biliniyor.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen Çiris otu bitkisi Bingöl'ün Genç ilçesinde piyasaya çıktı. Her yıl ilkbahar mevsiminde yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen ve vatandaşlar arasında şifalı bitki olarak bilinen Çiris otu marketlerde ve seyyar tezgâhlarda yerini aldı. Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından dağlardan toplanarak şehre getirilip satışa sunulan yeling halk arasında iç hastalıklarına iyi gelen bir bitki olarak biliniyor.

Genç ilçesinde seyyar olarak sebze ve meyve satan İbrahim Çiftçi, bitkinin kilosunu 5 TL'ye sattığını söyledi.

Her mevsim değişik bir ürün sattığını belirten Çiftçi, “Şu anda doğal bitkilerin zamanıdır ve ben de Çiris otu bitkisi satmaya başladım. Kilosunu 5 TL'ye sattığım Çiris otunun fiyatını vatandaşlar fazla buluyor. Ama bu bitkinin tadını özleyenler fiyatına bakmadan alıyorlar. Bugün 57 kilo satışa sundum ve bir saat içerisinde hepsini tükettim. Piyasada çiris otu bitkisi arttıkça fiyatı da düşer. Öyle sanıyorum fiyatı 50 kuruşa kadar düşer.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
11.07.2025
15:15
Bingöl`de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli yakalandı. İkisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2025
15:03
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
11.07.2025
14:51
Bingöl`de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın