KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Yemekle yenen meyve, alkole dönüyor

Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, midede asit ve gaz üretimine neden oluyor.

Yemekle yenen meyve, alkole dönüyor
31 ARALIK 2007 PAZARTESİ 10:52
0
1371
0
AA aa
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut için çok önemli bir besin grubu olan meyveleri yeme zamanlamasının sağlık için büyük önem taşıdığını anlattı.

Salatanın ana yemekten önce yenmesinin sindirim sistemine sağladığı yararlar gibi, meyvelerin tüketiminin de bir doğru zamanlaması olduğunu dile getiren Türk, bu kurala uyulmaması durumunda vücut için büyük yararı bulunan meyvelerin, yararı şöyle dursun, adeta vücuda ek bir yük oluşturduğuna dikkati çekti.

BİR NEVİ MİDEDE ALKOL OLUŞUYOR

Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde tüketilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, asit ve gaz üretimine neden olduğunu vurgulayan Türk, şunları kaydetti: ''Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor. Bir nevi midede alkol oluşuyor. Ancak bu dışardan alınan alkolle aynı değil...

Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor. Yani besinler gıda maddesi özelliğini kaybediyor. Ayrıca meyvenin vücuda sağladığı yararlar da azalmış oluyor.

Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu, açken tüketmektir. Karaciğer başta olmak üzere ilgili tüm organlara, bu asit ve gazı yok edebilmek için normalden daha fazla yük biniyor.'' Prof. Dr. Türk, meyvenin vücuda sağladığı katkılardan yararlanılmak isteniyorsa, elma, armut, portakal gibi tüm meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yenmesi gerektiğini söyledi.

SALATAYI, YEMEKTEN ÖNCE TÜKETMEK DOĞRU...

Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru bir davranış olacağını ifade eden Türk, Batı ülkelerinde salataların hep ana yemekten önce geldiğini, salatada kullanılan sebzelerdeki liflerin mideyi rahatlattığını, bu nedenle salatanın yemekten önce tüketilmesinin tavsiye edildiğini sözlerine ekledi.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın