KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Yemekte indirim oyunu: Önce indirim, sonra zam!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son toplantısında yemek siparişi uygulaması üzerinden satış yapan lokantalarla ilgili şikâyetleri inceledi ve yeme-içme sektöründeki indirim oyununa 'dur' dedi.

Yemekte indirim oyunu: Önce indirim, sonra zam!
21 EYLÜL 2021 SALI 11:40
0
1739
0
AA aa

Fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için gıda fiyatları üzerindeki denetimler yoğunlaşırken, yeme-içme sektörünün indirim reklamları da mercek altına alındı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son toplantısında yeme-içme sektöründeki indirim oyununa ‘dur' dedi. Lokantalarla ilgili şikâyetleri inceleyen Reklam Kurulu, Türkiye'nin önde gelen bir yemek siparişi uygulamasında yapılan “İndirim Yağmuru” adı altındaki kampanyada, fiyatlara önce zam sonra indirim yapıldığını ortaya çıkardı. Tespitlerin ardından 6 firmanın uygulama üzerindeki reklamları durduruldu. Kurul tarafından açıklanan karar dosyasında, “Ürünlere ilişkin indirim uygulanmadan, bir önceki fiyattan satışa sunulduğuna ilişkin kanıtlayıcı bilgi ve belgeler sunulamadı. Ürüne ilişkin indirim öncesi fiyat bilgisinin tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu, dolayısıyla söz konusu indirimli satışa ilişkin tanıtımlar ile ürünün satış fiyatında gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapıldığı izlenimi oluşturularak tüketicilerin aldatıldığı değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ
Kurul, kararında yapılan tespitleri de paylaştı. Örneğin, bir lokantanın tavuk kanadını, internet adresinde yüzde 30 indirimle 45 lira yerine 31,5 liraya satışa sunduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 30 lira olduğu belirlendi. Aynı lokantada, patlıcanlı kebabın internette yine yüzde 30 indirimle 55 lira yerine 38,5 liraya satışa sunulduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 40 lira olduğu tespit edildi. Bir balık lokantasının da 1 kilogram hamsi tavayı internette yüzde 35 indirimle 82 lira 90 kuruş yerine 53 lira 89 kuruşa satışa sunduğu, firmaya ait menüde ise ürün fiyatının 54 lira olduğu tespit edildi. Benzer şekilde, farklı bir lokantada bir kebap dürümünün internet adresinde 38 lira yerine 19 liraya satışa sunulduğu, aynı ürünün fiyatının firmaya ait menüde 15 liraya satıldığı belirlendi. Kararlarda, internet üzerinden yapılan alışverişlerde indirim uygulanmış gibi sunulan, oysa menü fiyatından bile pahalıya satılan ürünlere ilişkin daha birçok örneğe yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın