KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Yemen'e 55 bin TL yardım

Bingöl İHH İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Bingöl'de hayırseverlerin destekleriyle toplanan 55 bin TL, Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Yemen`e 55 bin TL yardım
11 OCAK 2019 CUMA 22:01
4
1967
1
AA aa

Yemen'de insani kriz ölümcül boyutlara ulaştı. 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor. Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar 7 bin insan öldü.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu'nda “Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum” sloganı ile yapılan etkinlikte 15 bin TL, Solhan Şubemizden diğer bağışlarla 10 bin TL olmak üzere toplamda 25 bin TL toplandı. Bingöl'de yapılan kermes, kurulan stand ve gelen bağışlar ile toplamda 55 bin TL yardım toplayarak İHH aracılığı ile Yemen'e gönderdik. Ayrıca Bangladeş Arakan mülteci kamplarına 2 bin 250 TL, Lübnan'da bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı Asal mülteci kampına acil yardım kapsamında 2 bin TL yardım gönderdik. Emeği geçenhayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.

YEMEN'DEKİ ÖLÜMLERE SESSİZ KALMAYALIM

Yemen'de son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığını belirten Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Yapılan açıklamalara göre dörtte üçü acil insani yardıma muhtaç 30 milyonluk Yemen halkı, iç savaş, ambargo, açlık hastalık ve ölümle pençeleşmektedir ve bu tablonun en mağdur ve mazlumları yine her zaman olduğu gibi çocuklardır. İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın Yemen için başlatmış olduğu yardım çağrısına destek veriyoruz. Yemen'de bir dram yaşanıyor, çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor. İnsanlık namına bu ölümlere sessiz kalamayız, kalmamalıyız” dedi.

YEMEN'DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığını ifade eden Gili, Yemen'de sağlık sisteminin çöktüğünü,  insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

YEMEN ACİL YARDIM BEKLİYOR

Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürdüğünü belirten Gili, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yemen'de sağlık krizi bulaşıcı hastalıkların yayılması ile her geçen gün derinleşiyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla ve iç çatışmaların etkileriyle mücadele ediyor. Yemen'deki durumun iyileştirilmesi için yardımseverlerin desteği gerekiyor. Ülkede 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor. 16 milyon insan temiz su kaynaklarına ulaşamıyor. Bunun neticesinde ise yetersiz beslenme, ishal ve solunum yolu enfeksiyonu gibi sebeplerden ortalama 10 dakikada 1 çocuk hayatını kaybediyor. Ülkedeki 5 yaş altı çocukların ise yüzde 27'si koleraya yakalandı, yüzde 17'si ise kolera sebebiyle hayatını kaybetti. Yemen halkının ölümüne seyirci kalmayalım. Bugün onların başına gelenler yarın bizim başımıza da gelebilir. Bu kardeşlerimiz her gün gözlerimizin önünde ölüp gidiyorlar. Acaba bir nefsî mukayese edecek olursak, bizler onların yerinde olacak olursak nasıl bir halet-i ruhiyeye bürünmüş olurduk. Bu sebeple hayırseverlere çağrımız gelin bu kardeşlerimize yardımcı olalım onları bu zor ve zahmetli gününde yalnız bırakmayarak desteklerimizi sunalım.”

YARDIM İÇİN

Yardım yapmak isteyenler için bilgiler paylaşan Gili, “Hayırseverler, bütçelerine göre dilediği yardım malzemesinin tutarı kadar bağışta bulunabiliyor. Kış paketinin tamamına destek vermek isteyenler 200 TL, ayrı ayrı yardım malzemelerine destek vermek isteyenler ise bot için 40 TL, mont için 45 TL, atkı - bere - eldiven için 25 TL, battaniye için 40 TL ve yakacak için de 50 TL değerinde yardım edebiliyor. İHH aracılığıyla yurt içinde ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Kış Çalışmaları kapsamında destek olmak isteyen bağışçılar, KIS yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36571)
13 Ocak 2019 Pazar 12:56
Rakamlar çok düşük. 55 bin lira ne ya? Bingöl'e yakışmadı bu. Dindar ve Allahın dinini muhafaza eden Bingöl halkı en az 55 milyon lira verebilir... Bu iman gücü var Bingöl'de. Elhamdülillah :)
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın