KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Yemin töreni devam ediyor

TBMM'de yeni dönem milletvekillerinin yemin töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. İlk yemini Şükrü Elekdağ etti. Daha sonra vekiller sırasıyla yemin etmeye başladı..

Yemin töreni devam ediyor
04 AĞUSTOS 2007 CUMARTESİ 16:25
0
786
0
AA aa
Yeminin töreni canlı olarak sizlere ileteceğiz. İlk yemin edecek vekiller ve sonrasındaki önemli gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz...

23. Dönemin başlaması dolayısıyla, TBMM Geçici Başkanı Şükrü Elekdağ, Meclis bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk koydu. Şükrü Elekdağ ve geçici Başkanlık Divanı üyelerinin yerini almasından sonra anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, tören sona erdi. Törene, eski bakanlardan Mehmet Ali Şahin, Abdülkadir Aksu, Vecdi Gönül, Ali Babacan ile çok sayıda yeni ve eski milletvekili katıldı. Milletvekilleri daha sonra TBMM kulislerine gelerek andiçme törenini beklemeye başladılar. Törene katılmak üzere Meclise topluca gelen DTP'li milletvekilleri, bir süre ana binada beklediler.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, DTP'li Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve diğer milletvekilleriyle tokalaştı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği DTP'li milletvekilleri, sorulara cevap vermedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili yemin törenine katılmak için TBMM'ye geldi. Erdoğan'ı Meclise gelişinde, AK Parti Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Eyüp Fatsa ile milletvekilleri karşıladı. Başbakan Erdoğan, Genel Kurul salonuna girmeden önce TBMM'deki makamına geçti.

TÖREN İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

TBMM Geçici Başkanı Şükrü Elekdağ, ''22 Temmuz gecesi seçimlerin ilk sonuçlarının alınmasını takiben Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların içerdiği mesajlar, ülkemizde istikrar ve huzur ortamının devamının ön şartını oluşturmaları açısından fevkalade önemlidir'' dedi.

TBMM Genel Kurulu, 23. Yasama Dönemi'nin ilk birleşimi için saat 15.02'de Geçici Başkan Elekdağ başkanlığında toplandı. Geçici Başkanlık Divanına, en genç milletvekilleri AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ile AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, katip üye olarak oturdu. İstiklal Marşı'nın okunmasının adından, trafik kazasında yaşamını yitiren, İstanbul'dan MHP milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder için saygı duruşunda bulunuldu.

TBMM'de yeni dönem milletvekillerinin yemin töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Bazı DTP'li vekillerin marşa iştirak etmemesi dikkat çekti.

Geçici Başkan Elekdağ, daha sonra yaptığı açış konuşmasında, milletvekillerini seçilmelerinden dolayı kutlayarak başlayan Elekdağ, ancak esas başarının, Türkiye'ye ve bütün Türk milletine ait olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok partili hayata geçtiği 1946'dan bu yana yapılmış olan genel seçimlerden 16'cısının, özgür, adil ve düzgün bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasının, demokrasinin eriştiği olgunluk düzeyinin göstergesi olduğunu ifade eden Elekdağ, 22 Temmuz seçimlerinde temsil oranının yüzde 85'e erişmesi ve yeni Meclisin seçmen tabanını kucaklamış olmasının da Türk demokrasisi için bir övünç kaynağı olduğunu kaydetti.


YEMİN TÖRENİ ALFABE SIRASINA GÖRE

TBMM'de vekillerden ilk yemin eden kişi Şükrü Elekdağ olurken dana sonra il ve isim sıralamasına göre vekiller tek tek yemine edecek.

Şükrü Elekdağ yeminini tamamladıktan sonra. Adana'dan Kürşat Atılgan ilk yemin eden milletvekili oldu.

İkinci olarak kürsüye çağrılan ve yemin eden isim Ömer Çelik oldu.

Kürsüye üçüncü olarak gelen milletvekili Pelin Gaye Erbakır oldu..

Daha sonra vekiller sıra ile kürsüye gelerek yeminlerini ettiler... 

ANKARALI VEKİLLERİN YEMİNİ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Yemin etme sırası Ankara milletvekillerine gelince Elekdağ vekilleri Ulu önder Atatürk'ün ruhu için saygı duruşuna çağırdı. Yapılan saygı duruşu sonrası vekiller yeniden sıra ile yemin etmeye başladılar..

***

Yeminler sürüyor... önemli gelişmeleri sizlere buradan nakledeceğiz...



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın