KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul'da Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kurulacak.

Yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor
17 ARALIK 2009 PERŞEMBE 22:30
0
1204
0
AA aa

TBMM Başkanlığına sunulan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasına dair tasarıya göre, İstanbul'da, Bezm-i Alem Valide Sultan, Silahtar Abdullah Ağa ve Abdülhamit Sani mazbut vakıfları adına Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, kamu tüzel kişiliğine sahip Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Üniversite; tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri ve eğitim fakülteleri, sağlık bilimleri, adli bilimler ve eğitim bilimleri enstitüleriyle sağlık hizmetleri meslek yüksekokulundan oluşacak.

Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi faaliyetlerini, bu Kanunun yürürlüğe gireceği tarihten itibaren en geç 6'ncı ayın sonuna kadar statüsünü devam ettirecek.

Tasarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü kadrosunda olup da Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesinde çalışan personele ilişkin geçiş hükümleri de düzenleniyor. Hastanede çalışanlardan talep edenler üniversite kadrosuna dahil edilecek. Üniversiteye geçiş yapmak istemeyen personel ise Sağlık Bakanlığına veya Vakıflar Genel Müdürlüğünce merkez ve taşra teşkilatlarında ihtiyaç bulunan birimlere atanacak.

Tasarının gerekçesinde, Türkiye'nin çok genç nüfusa sahip olduğu, bu nüfusun yükseköğretime önemli bir talebi bulunduğu belirtilerek, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin açıköğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim gören toplam 1 milyon 606 bin 822 öğrencinin 123 bin 525'inin vakıf üniversitelerinde eğitim-öğretim yaptığı kaydedildi.

Devlet kaynakları yerine, kendi kaynaklarıyla, kazanç amacı gütmeden vakıflar tarafından Kanunla kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversitelerinin, Türk yükseköğretiminin ayrılmaz bir parçası ve önemli bir bölümünü oluşturduğu ifade edilen gerekçede, yeni kurulacak vakıf yükseköğretim kurumu Türkiye'nin genç nüfusunun yükseköğretim talebini karşılamakta yardımcı olacağı bildirildi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın