KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Yeni okul lağım sularına teslim!

Bingöl merkez 100. Yıl Ortaokulu’nun 4-5 kez sular altında kaldığını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Kezban Bürkük: “Yaşadığımız sorunu defalarca dile getirmemize rağmen çözüm bulunmadı” diyerek tepki gösterdi.

Yeni okul lağım sularına teslim!
28 OCAK 2014 SALI 06:33
0
2358
0
AA aa

Deprem dayanıklılık testinin ardından yıkılarak yeniden inşa edilen ve yaklaşık 5 ay önce eğitim hizmetine açılan Bingöl merkez 100. Yıl Ortaokulu, önceki günden itibaren etkili olan yağışların ardından yağmur ve lağım suları altında kaldı.

Burada eğitim gören Bin 250 öğrencinin sağlığının tehdit altında olduğunu söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Kezban Bürkük, okulun yeni yapıldığına dikkat çekti ve ekledi: “Okulumuz yeni yapıldı ama aradan geçen 5 aylık süre içerisinde dört-beş kez su altında kaldı. Sorunumuzu ilgili makamlara ilettik ancak çözüm bulunmadı. Görüldüğü gibi okul su içinde! Eylül ayından bu yana 4-5 kez okulun sular atında kalması yaşadığımız sorunu gözler önüne seriyor. 40-50 yıl hizmet vermesi planlanan okulun ilk yılında 4-5 kez sular altında kalması, işin ne kadar ciddiyetsizce yapıldığını gösteriyor. Okulumuz şu an yağış ve yağım suları altında. 800'ü bizim, 450'si Vali Güner Orbay Ortaokulu'nun toplam Bin 250 öğrencinin sağlığı tehdit altında. Sunum odası, rehberlik, bilgisayar ve kütüphaneye sular sızıyor. Su içinde eğitim mi yapılır?”

Yüklenici firmanın da sorunlara kayıtsız kaldığını vurgulayan Bürkük: “Geçici kabulü yapılan okulun sorunlarıyla ilgili görüştüğümüz yüklenici firma ise sorumluluklarını yerine getirmiyor. Okul içerisindeki kapıların birçoğu menteşelerinden kırıldı. Kendi imkânlarımızla kaynak yaptırdık. Kazan dairesine yapılan tümsekten dolayı sular kazan dairesine kadar giriyor. Bizler yetkililerin yaşadığımız sorunları görmelerini ve çözüm üretmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın