KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Yeni Rekorlara Hazırlık

2021'de birçok yatırımı hayata geçiren İl Özel İdaresi, yol hizmetlerinde rekorlara imza attı. Genel Sekreter Enes Üçgül, 2022'de de rekorları yineleyerek hizmet ihtiyaçlarını en ücra yerleşim birimlerine ulaştırmak için tüm gayretlerini sahaya yansıtacaklarını vurguladı.

Yeni Rekorlara Hazırlık
19 MAYIS 2022 PERÅžEMBE 20:44
19
21123
7
AA aa

Son yıllarda yol, içme suyu, kanalizasyon, tarımsal sulama, yenilenebilir enerji sistemleri ile sosyal ve sportif hizmetlerde çığır açan Bingöl ValiliÄŸi Ä°l Özel Ä°daresi, 2022 yatırımları için planlamalarını sürdürüyor. GeçtiÄŸimiz yılın baÅŸarı çıtasını daha da yükseltmek için çalışan Ä°l Özel Ä°daresi, yeni yılda da rekorları tazeleyerek hizmet akışını sürdürmeyi hedefliyor.

Yapılan çalışmalara dair detayları almak için konuk olduÄŸumuz Ä°l Özel Ä°daresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, kampüsten makine parkına, yol hizmetlerinden su ve kanal hizmetlerine, sosyal yatırımlarından sportif geliÅŸmelere hemen her konudaki bilgileri Detay Dergisi'ne paylaÅŸtı.

KAMPUS

Bingöl merkez Saray Mahallesi sınırları içerisinde 58 Bin Metrekare alanda 331 personel (83 Memur, 230 iÅŸçi, 18 SözleÅŸmeli Personel) ile hizmet veren Ä°l Özel Ä°daresi'nin, 880 metrekare alan üzerine kurulu bodrum + 3 kattan oluÅŸan 3 Bin 551 metrekare inÅŸaat alanına sahip yeni hizmet binası faaliyete alınmış olup,

Hizmet binasında; Valilik Makam Odası, Valilik Özel Kalem MüdürlüÄŸü, Genel Sekreterlik, Mali Hizmetler MüdürlüÄŸü, Ä°nsan Kaynakları MüdürlüÄŸü, Ä°mar MüdürlüÄŸü, Yazı Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü, Encümen MüdürlüÄŸü, Ä°l Genel Meclis BaÅŸkanı Odası, Toplantı Salonu ve Siyasi Parti Grup Odaları bulunmaktadır.

Aynı yerleÅŸke içerisinde eski hizmet binası ve Destek Hizmetleri MüdürlüÄŸü idare binası da hizmet vermektedir.

YerleÅŸke içerisinde Kriz Merkezi ve Toplantı Salonu inÅŸa edilmiÅŸ olup, modern teknolojiler ve cihazlar ile donatılan bu salon, Bingöl'e ait önemli toplantılara ev sahipliÄŸi yapmaktadır.

Yine yerleÅŸke içerisinde kurumumuza ait bakım-onarım, tamirat ve benzeri iÅŸlerin yapıldığı atölyeler bulunmakta olup, kuruma ait araç ve gereçlerin bakım-onarım ve tamirat iÅŸleri çoÄŸunlukla bu atölyelerde yapılmaktadır.

MAKÄ°NA PARKI

13 milyon 720 Bin TL bedelle kurumumuz araç parkına kazandırılan 5 Adet Beko Loder 3 Adet Loder 3 Adet Greyder 2 Adet Ekskavatör 1 Adet Çöp Toplama Aracı 1 Adet Vidanjör,1 Adet Tır, 5 arazi aracı ve 4 hizmet aracından oluÅŸan 16 adet yeni araçla birlikte kurumuza ait araç parkında toplam 182 aracımız bulunmaktadır.

(Beko Loder 14, Connet 5, Distrübütör 2, Dozer 5, Ekskavatör (Paletli) 8, Greyder 22, Kamyon (Damperli) 25, Kar Küreme 3, Kaynak Makinası (Seyyar) 2, Loder (Lastikli) 13, Minibüs 4, Otobüs 2, Otomobil 22, Pick – Up 28, Rotatif 2, Silindir 5, Tanker (Yakıt) 2, Çöp Aracı 7, Treyler 4, Vidanjör 2, Arazöz 3, Vinç 1, Traktör 1)

‘Hizmet Yılı' olarak addedilen 2021'de önemli baÅŸarılara imza atarak tüm zamanların rekorlarını kıran Bingöl Ä°l Özel Ä°daresi, özellikle ulaşım hizmetlerinde çığır açtı.

ASFALT PLENTÄ°

Bingöl-MuÅŸ karayolu 13. kilometresinde kurulan asfalt plenti tesisinde yaklaşık 800 ile 1000 ton arası sıcak asfalt ve roadmix (yama) imalatının yanı sıra konkrasör ve elek ile birlikte yol imalatının temelini oluÅŸturan elek altı malzeme üretimi yapılarak saÄŸlam ve daha uzun ömürlü yollar yapılmaktadır.

YOL HÄ°ZMETLERÄ°NDE REKOR KIRILDI

Yol standartlarındaki kalite artışı, bölge halkının da yüzünü güldürüyor. Özellikle Sıcak Asfalt uygulamasıyla dikkat çeken çalışmaların giderek artması, memnuniyeti de zirveye taşıyor.

2021 yılında 73 kilometre sıcak asfalt yapımını gerçekleÅŸtiren Ä°l Özel Ä°daresi'nde hedef, grup köy yollarının tamamını bu standarda kavuÅŸturmak ve uzun ömürlü yol aÄŸlarıyla hizmet akışını diÄŸer alanlarda da yoÄŸunlaÅŸtırıyor.

Ulaşım hizmetleri kapsamında 180 kilometre Birinci Kat Asfalt yapımı gerçekleÅŸtirilirken, 235 kilometre de Ä°kinci Kat Asfalt uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca 63 köy yolunda 405 kilometre asfalt yama yapıldı.

2021 yılında 102 köy yolunda 488 kilometre asfalt yol ağını yenileyerek bir yılda en fazla yol ağı yenileme rekorunu kıran Ä°l Özel Ä°daresi Genel SekreterliÄŸi, 2022'de yeni bir rekor için planlamalarını sürdürüyor.

SU VE KANAL HÄ°ZMETLERÄ° SEKTÖRÜNDE;

Ä°çme suyu alanında da yenilikler kazandıran ve yenilenebilir enerji sistemleri kurarak köylerdeki vatandaÅŸları her yıl büyük külfet oluÅŸturan elektrik faturası yükünden kurtaran Ä°l Özel Ä°daresi, kurulan güneÅŸ enerji panelleri sayesinde sondaj ve su pompası çalışmalarındaki enerji ihtiyaçlarını karşılıyor.

2021'de yaklaşık 14 Bin kiÅŸinin faydalanacağı 64 adet projeyi hayata geçiren Ä°l Özel Ä°daresi, 17 projede de güneÅŸ enerji sistemini uygulamaya almıştır.

Atıksu sektöründe yaklaşık 14 Bin nüfusun faydalanacağı 10 adet Yeni Tesis, Tesis GeliÅŸtirme, Bakım Onarım projesinin hayata geçirildiÄŸi Bingöl Ä°l Özel Ä°daresi Hizmet ağında, Tarımsal Sulama Sektöründe de 7 adet proje hayata geçirilmiÅŸtir. 22 kilometre uzunluÄŸunda açık ve kapalı kanallarla 2 Bin 500 dekar alan can suyuna kavuÅŸmuÅŸ olacak.

Hayvan Ä°çe Suyu (HÄ°S) Göleti Sektöründe ise 1 adet proje tamamlanmış olup, 0,36 Km² alan üzerinde brüt yaklaşık 10 Bin metreküp su toplama kapasitesine sahiptir. Bu proje sayesinde hayvan içme suyu ihtiyaçlarında önemli bir ihtiyaca cevap verilmiÅŸ olacaktır.

DÄ°ÄžER Ä°ÅžLER

2021 yılı yatımları kapsamında 22 adet menfez ve 1 adet köprü projesi hayata geçirilmiÅŸtir.

Ayrıca, sportif faaliyetlerin desteklenmesi ve gençlerin oyun alanlarının yapılması kapsamında yaklaşık 2 milyon 350 Bin TL TL maliyetle 7 adet köyümüze (Merkez Sarıçiçek, Erdemli, Sancaklı, Genç YatansöÄŸüt, Solhan HazarÅŸah, Karlıova YiÄŸitler, Kiğı Sırmaçek) çim yüzeyli sentetik halı saha ve okullarımıza 100 adet basketbol potası yapım iÅŸi devam etmektedir.

HEDEF, YENÄ° REKORLARA Ä°MZA ATMAK

Maliyetlerdeki artışa raÄŸmen özellikle yol hizmetlerinde rekora imza attıklarını ifade eden Üçgül: “Bir yılda 488 kilometre yol ağını yeniledik. Özellikle 73 kilometre sıcak asfalt yapımıyla köy yollarımızı çok önemli bir kaliteye kavuÅŸturduk. Üstelik günümüz ekonomik ÅŸartlarına baÄŸlı olarak katbe kat artan maliyetlere raÄŸmen doÄŸru planlama ve kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını saÄŸlayarak bunu baÅŸardık. Yine bu çalışmalar kapsamında birçok önemli sorunu da ortadan kaldırmış olup, halkımızın memnuniyetini zirveye taşımış olduk. Hedefimiz, tüm köy yollarımızdaki kaliteyi en üst seviyeye çıkarıp kırsaldaki vatandaÅŸlarımızın ulaşımdaki sorunlarına köklü çözümler getirmektir. Bunu da baÅŸaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Hizmet akışının nüfus, coÄŸrafi ÅŸartlar ve maliyet önceliklerine göre sıralandığını kaydeden Üçgül, kalan yol aÄŸlarının da 2022 içerisinde yenilenmesi için planlamalarının devam ettiÄŸinin altını çizdi.

“BAÅžARI EKÄ°P İŞİDÄ°R”          

Ä°çme suyu, altyapı, tarım sulama ve hayvan içme suyu alanında da önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini aktaran Üçgül: “Oldukça verimli bir sezon geçirdik ve yen bir sezonun daha açılışını yapıyoruz. Bu yıl için de daha iyi iÅŸlere imza atmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu baÅŸarı bir ekip çalışmasının neticesidir. Mesai arkadaÅŸlarıma emek ve gayretlerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM

Gerek kaynak aktarımı, gerekse iÅŸ ve iÅŸlemlerdeki desteklerinden ötürü teÅŸekkürlerini sunan Üçgül: “Her fırsatta daha fazla ve kaliteli hizmet üretiminde destek sunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı Sayın Cevdet Yılmaz'a, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek'e, Kaymakamlarımıza, Ä°l Genel Meclis BaÅŸkanımız ve il genel meclis üyelerimize ÅŸükranlarımı sunuyorum” diye konuÅŸtu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir KullanıcÄ (@Misafir_103089)
02 Ağustos 2023 Çarşamba 14:28
önemli olan görüntü değil , iş yapmak, milletin hakkını üç beş adama yedirmeyeceksin. kibir insanı bitirir, Alçak gönüllü olacaksın. Zenginlerle değil, halk ile oturup kakacaksın. Kullar hesap sormasa da Allah hesap soracak. Koltuklar geçici, Ölüm hak.... İşi ehline vermek şart
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97029)
26 Aralık 2022 Pazartesi 15:02
iş yapmaktan ziyade işin nasıl yapıldığı, kaynakların nasıl harcandığı önemli. Kim buna bakıyor acaba? Mütahit döşedi git mecburen teslim al, biz bunu bilmiyor, duymuyor muyuz acaba?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93845)
10 Temmuz 2022 Pazar 17:43
Önce köylerin su ihtiyacınıo yapın gardaş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93505)
21 Haziran 2022 Salı 10:55
Sen söylediğine inanmadan konuştuğun belli, önce liyakat ve devlet ciddiyeti gerek. Emanetçi olduğunu unutma. Millete miletin parasıyla hizmet edildiğini bil. Kaçtane köylüyü odanda veya köyünde ziyaret edip dinledin. Köylerin çoğunda içme suyu talebi olduğunu öğrenin lütfen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92492)
20 Mayıs 2022 Cuma 18:26
Bu rekorlarla şişli yi geride bırakırız (:
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92484)
20 Mayıs 2022 Cuma 11:20
Yapılan yolların fazla değil bir yıl sonra bozulmalar olmuş eskisinden daha kötü durumda. Elek altı malzemenin ise ellenmeden çamur şeklinde yollara serildiği. Elek altı ve Bitüm alımında ciddi sıkıntıların olduğu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92478)
20 Mayıs 2022 Cuma 08:18
Anlatıyorsunuz anlatıyorsunuz ama hala bakıyoruz sonuç yok. Yıllardır kanayan yaramız Genç Geyikdere grup yolunun asfaltı neden dökülmüyor. Mayıs ayı geldi hala köyümüze gidemiyoruz. Terörden ne çektiğimizi bilem bilir. Ama konu köylünün ihtiyacı olunca suspus kalınıyor. Bu da ağrımıza gidiyor. Lütfen acil çözüm.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın