KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Yeni sistemde nasıl öğretmen olunacak?

MEB tarafından Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı'nda gerçekleştirilecek değişikliklerle Milli Eğitim akademisinin kurulacağı kaydedildi. Buna göre öğretmen adayları KPSS sonrasında MEB Akademisi'ne girerek burada eğitim alacaklar. Uygulamanın detayları da netleşti.

Yeni sistemde nasıl öğretmen olunacak?
05 HAZİRAN 2024 ÇARŞAMBA 16:18
1
966
5
AA aa

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Meslek Kanunu Taslağı kapsamında önemli bir adım atarak, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Akademisi'nin öğretmen atama süreçlerinde devreye sokacağı yeni sistem hakkında ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. Bu yeni sistem, öğretmen adaylarının atanma sürecini daha verimli ve etkin bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor.

Öğretmen atamaları, artık bu güncellenmiş sistem üzerinden gerçekleştirilecek, böylece adayların ihtiyaç duyulan alanlara daha sistematik bir şekilde yönlendirilmesi sağlanacak.

KPSS PUANLARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Milli Eğitim Akademisi'ne öğretmen adaylarının kabulünde KPSS puanları kritik bir rol oynayacak. Öğretmen adayları, KPSS'den aldıkları yüksek puanlarla Milli Eğitim Akademisi'ne girmeye hak kazanacaklar.

KONTENJANLAR MEB TARAFINDAN BELİRLENECEK

Millî Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde, 20 il merkezinde Milli Eğitim Akademileri kurulacak. Her bir akademi için kontenjanlar, bakanlık tarafından belirlenecek ve öğrenci alımları, branş bazında belirlenen bu kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

EĞİTİMİN SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Milli Eğitim Akademisi'nde öğretmen adaylarının eğitim süreleri de netleşti. Buna göre, tüm öğretmen adayları minimum bir yıl akademide eğitim alacaklar. Eğitim Fakültesi mezunları üç, diğer fakülte mezunları ise dört dönem sürecek eğitim programlarına katılacaklar, her bir dönem on hafta sürecek.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Akademisinde değerlendirme belirli bir sistem ile yapılacak. Öğretmen adayları teorik derslerden sınava alınacaklar.

Okullarda ise uygulamalı derslerden danışman öğretmenler not verecekler ve bu notlar geçerli sayılacak. İki notun ortalaması alınarak geçme notu belirlenecek.

ATAMA NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Akademisini başarı ile tamamlayan öğretmen adaylarının atamaları Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılacak.

Başarısız olan adaylar ise atanamayacaklar. Akademide eğitim görecek olan öğretmen adaylarına her ay 23 Bin TL ödeme yapılacak. Başarısız olan adaylar ise sonraki yıl yeniden KPSS puanlarına göre akademiye kabul edilebilecekler.

Ataması yapılan öğretmenler ise sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacaklar. 3 yıl çalışan bu sözleşmeli öğretmenler sonrasında kadroya geçecekler.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109912)
06 Haziran 2024 Perşembe 11:28
Öğretmeni istihdam edemeyince dolambaçlı yola sapıyorlar.plansız üni.aç , bunları istihdam edemeyince suçu öğrencilere at. Oh ne ala memleket.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109945)
08 Haziran 2024 Cumartesi 18:57
@Misafir Kullanıcı Siz bilimin yanında kopya çektiren son teknolojik ürünleride iyi takip ediyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109935)
07 Haziran 2024 Cuma 19:21
@Misafir Kullanıcı Dene bakalım olabiliyor musun?Öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir, herkes öğretmen olamaz , bilimi sevmeyenler hiç olamaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109924)
07 Haziran 2024 Cuma 09:43
@Misafir Kullanıcı Eğitim camiasının hayatında bir planlama bakanlığımı olması mı gerek. Elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olmanız zaten kendi başına bir bela bumillet için
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109915)
06 Haziran 2024 Perşembe 14:57
@Misafir Kullanıcı Devlet Planlama Teşkilatını kapatmasaydılar bugün bu tür sorunlar olmazdı.
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın