KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Yeni titan vakası iddiaları inceleniyor

Yılmaz Erdoğan'ın son filmindeki Rıza karakteri gibi zenginlik hayali kurarken mağdur olan vatandaş sayısının arttığı iddiaları üzerine internet üzerinden zenginlik vaat eden organizasyon sitesi incelemeye alındı

Yeni titan vakası iddiaları inceleniyor
02 MART 2010 SALI 09:18
0
1641
0
AA aa

İsmail Altunsoy ve Bayram Kaya'nın haberi

Basında yer alan haberleri ihbar kabul eden Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, söz konusu site hakkında inceleme başlattı. Denetimler sonucunda sitenin suçlu bulunması halinde Hong Kong merkezli şirket hakkında yasal işlem başlatılacak. İstanbul'da da onlarca kişi mağdur edildikleri iddiasıyla cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Hong Kong merkezli quest.net şirketine yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, internet aracılığıyla gençleri zengin etme vaadinde bulunuluyor. Zaman'ın 21 Şubat'ta gündeme getirdiği şirket, özellikle İstanbul'da Şirinevler, Esenler, Zeytinburnu ve Güngören gibi yerlerde faaliyet gösterirken İzmir, Bursa ve Ankara'nın kenar mahallelerindeki gençleri hedefliyor. Kısa yoldan zenginlik vaat eden sisteme girmek kolay, çıkmak ise çok zor. Farklı fiyat ve paket tarifeleriyle binlerce kişiyi ağına dâhil eden yurtdışı menşeli firmanın Türkiye'de bulunduğu süre zarfında üyelerinden topladığı milyonlarca doları, bankalar üzerinden yurtdışına aktardığı öne sürülüyor. Vergi kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla harekete geçen Malî Şube polisleri de Hong Konglu firmayı yakın takibe aldı. Polis, internet üzerinden yapılan satışları uzun süredir inceliyordu. Söz konusu sitenin vergi kaçakçılığı ya da usulsüz bir uygulamasını tespit etmeleri halinde Malî Şube ekipleri, quest.net şirketinin faaliyetlerine son verecek. Şirketin mağdur ettiği onlarca kişi de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı e-mail yağmuruna tutarak Malî Polis'in elini güçlendirdi. Şikâyetler üzerine harekete geçen bakanlık, quest.net'in Türkiye'deki ticarî işlemlerini inceleme ve denetleme kararı aldı.

Bakanlık, doğrudan satış yaptığını iddia eden firmanın 3. dünya ülkeleri ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri pazar olarak seçtiğini ve çok kısa sürede zengin olma hayali vaat ettiğini kaydediyor. Sanayi Bakanlığı, özellikle üniversite çağındaki gençleri kandırdığı vurgusu yapılan ihbarda sitenin üst düzey yöneticilerinin birçok ülkede tutuklandığına işaret ederken, Türkiye'de de vatandaşların mağdur olmaması için suç duyurusu başta olmak üzere gerekli işlemleri yapmalarını istedi. Ayrıca açıklamada, quest.net'in bazı yerlerde Gold quest (Gold quest, quest.net'in ana şirketi) olarak geçtiği bilgisine de yer veriliyor.

Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler sonucunda site suçlu bulunursa Hong Konglu şirket hakkında yasal işlem başlatılacak. İşlemlerin ardından şirketin usulsüz uygulamalarının tespit edilmesi halinde quest.net'in Türkiye'deki faaliyetleri durdurulacak. Firmanın üst düzey 10 yöneticisinin ise bu uygulama karşısında Maliye Bakanlığı yetkilileriyle İstanbul'da vergilendirme hususunda görüş alışverişinde bulundukları öne sürülüyor. Firmanın, ticarî işlemleri vergiye tabi tutarak işlemlerine sorunsuz devam etmek istedikleri iddia ediliyor.

FAALİYETLER İÇİN ÖZEL OFİS EVLER AÇILDI

kullan

Türkiye'de daha önce denenen saadet zincirinin internet üzerinden yürütülen yeni bir versiyonu olan sistem, Hong Kong merkezli. Burada faaliyet gösteren şirket, güven sağlamak amacıyla bazı büyük organizasyonlara da sponsorluk yapıyor. Firma ayrıca İstanbul'da Halkalı, Şirinevler, Bağcılar, Esenler ve Esenyurt gibi semtlerde çalışmaları için yüzlerce evi ofis olarak kullanıyor. Öte yandan şirket, güvenli olduğunu göstermek için Fedex, DHL, Lahey Uluslararası Adalet Divanı, uluslararası polis teşkilatları ve Verisign gibi firmaları ön planda tutuyor. Sistemin mağdurları da her geçen gün artıyor.

Hong Kong merkezli quest.net, 1997 yılında Almanya'da kuaförlük yaparken İzmir'e gelen Hakan Kenan Şeranoğlu ile arkadaşı Vahit Gülal'ın birlikte oluşturduğu Titan saadet zincirini hatırlatıyor. 30 bin üyeden yaklaşık 8,6 milyon TL toplayan Şeranoğlu, yaptığı gösterişli doğum günü partisiyle zinciri ele vermişti. Yapılanmanın liderleri olarak lanse edilen Hakan Şeranoğlu, babası Barbaros Şeranoğlu, Serdar Güldal ve A. Hakan Baz, yüzlerce kişiyi dolandırmak suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Eskişehir Cezaevi'nde 10 yıl kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın