KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Yeni türkiye'yi birlikte inşa edelim

Türkiye vizyonuna dikkat çeken Bakan Yılmaz: ' Eski Türkiye'yi bir kenara bırakalım. Yeni Türkiye'yi, kalkınmış, demokratik Türkiye'yi birlikte inşa edelim. Bütün illerimiz de bundan faydalansın' dedi.

Yeni türkiye`yi birlikte inşa edelim
19 MART 2014 ÇARŞAMBA 21:26
0
1929
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van ve Kars illerine giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci ve TÜİK Kars Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynakların boşa harcanmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz: "Uzun zamandır şehit haberleri almıyoruz. Kardeş kavgası bitsin, anneler ağlamasın diyoruz. Kendi enerjimizi içimizde harcamayalım, dünyayla rekabette harcayalım diyoruz. Kaynaklarımız boşa harcanmasın, kalkınmaya harcansın diyoruz. Ama birileri bunu istemiyor. Bakın son dönemlerde yaşananları bir gözden geçirin. Birileri çözüm sürecini sabote etmek istiyor. Çözüm süreci sonuçlanmasın istiyor” dedi.
Türkiye'nin 30 yılını heba ettiğine işaret eden Yılmaz, bir 30 yılı daha heba etmek istemediklerini belirtti.

Yılmaz, İran'la, Irak'la ticaretin artırılması gerektiğinin altını çizerek: "Neden komşularımızla kavgalı olalım. Eski Türkiye'yi bir kenara bırakalım. Yeni Türkiye'yi, kalkınmış, demokratik Türkiye'yi birlikte inşa edelim. Bütün illerimiz de bundan faydalansın" diye konuştu.

Yılmaz, laf değil hizmet partisi olduklarını, birilerinin bol bol slogan atabileceğini ancak AK Parti'nin tek derdinin hizmet olduğunu vurgulayarak, çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için huzur ortamının sağlanması, yatırımın olmasını istediklerini kaydetti.

TÜİK KARS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEKİ SİLAHLI SALDIRI OLAYI

Bakanı Cevdet, TÜİK Kars Müdürlüğüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Van programını yarıda keserek Kars'a gitti.

Bakan Yılmaz, Kars Valiliğini ziyaret ederek olayla ilgili Vali Eyüp Tepe'den bilgi aldı. Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada, olayda saldırganla birlikte 7 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Az önce Van'dan Kars'a geçtim bu acı hadiseyi duyar duymaz helikopterle buraya geldik. Öncelikle tabi Allah'tan rahmet diliyorum hayatını kaybeden vatandaşlarımıza. Ailelerinin, TUİK camiasının başı sağolsun diyoruz. Gerçekten acı bir hadise bu hadise ile ilgili valiliğimiz, emniyetimiz, savcılık, ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."

Olayın siyasi bir tarafı olmadığı, şahsi bireysel bir hadise olduğu, psikolojik rahatsızlıkları olan bir TUİK çalışanının gerçekleştirdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Daha detaylı incelemeler çalışmalar tabiiki yürütülüyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyu tekrar bilgilendirilebilir. Daha sağlıklı bir şekilde valiliğimizin yaptığı açıklamaya şu aşamada daha fazla ilave olmadığı görülüyor. Bende ilgili arkadaşlardan birazdan daha detaylı bilgi alacağım. Son derece üzücü bir hadise, hadisenin oluş biçiminden, hedef seçilen insanlardan da anlaşılacağı üzere psikolojik rahatsızlığı olan bir şahsın gerçekleştirdiği elim bir hadise. Tabi şu aşamada olanları geri çevirmek mümkün değil. Bu acı büyük bir acı ama bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Bütün Kars halkına da bu vesileyle başsağlığı diliyorum. Valimizle birlikte ilgili şahıslarla konuyu yakından takip edeceğim inşallah.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın