KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Yeni yaşam merkezi oluşacak

Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısı yapıldı. Projeyle yaklaşık Bin 350 konut, açık otoparklar, ticari alanlar, 110 ofis büro, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanlarıyla yeni bir yaşam merkezi oluşacak.

Yeni yaşam merkezi oluşacak
13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 03:09
0
2101
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi'nin Kültür Mahallesi'nde 151 dönümlük alan üzerine yapacağı Kentsel Dönüşüm Projesi için Bingöl'deki müteahhitlerle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında istişare toplantısı yapıldı.

MÜTEAHİTLERLE DÖRDÜNCÜ TOPLANTI

Kültür Mahallesi'ndeki 151 dönümlük alan 2011 yılında, belediye meclisi kararıyla 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alındı. Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, müteahhitler ile Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında görüşme gerçekleşti. Ön görüşmelerin yapıldığı ve Kentsel Dönüşüm Projesi için istişare edilen toplantıda, yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

1971 DEPREMİNİN İZLERİ TAMAMEN SİLİNECEK

Konu hakkında Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, konutların iç oturma alanlarının en az 125 metrekare olacağı belirtildi.

Kültür Mahallesi'nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile 1971 depreminin izlerinin tamamen silineceği kaydedilen açıklamada, “Kültür Mahallesi. 2.Etap Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları kapsamında ilimizdeki müteahhitlerle 4. kez görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan istişare toplantılarında vatandaşlarımızın talebi en iyi şekilde karşılanması için çabalıyoruz. Belediye olarak işe ticari olarak bakmıyoruz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu projedeki evlerin iç oturum alanları 125 metrekareden az olmayacak.  Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yaklaşık 1350 konut, açık otoparklar, ticari alanlar (150 dükkan yapılması ön görülüyor), 110 ofis büro,  yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanları ile yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Proje ile depreme dayanıklılığı yetersiz olan, ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar yenilenmiş olacak. Çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın