KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Yenibaşlar yolu meclis gündemine taşındı!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, geçtiğimiz günlerde aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden kadının kazasının ardından Yenibaşlar köy yolunu meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması üzere verilen önergede: 'Söz konusu güzergahta hali hazırda yol genişletme çalışması yapılmakta fakat bunun bir çözüm olamayacağı alt geçit dışında tehlikenin devam edeceği bariz ortadadır' dedi.

Yenibaşlar yolu meclis gündemine taşındı!
15 HAZİRAN 2021 SALI 17:46
18
3706
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ilıcalar Beldesi Yenibaşlar Köy yolunun sorununu meclis gündemine taşıdı.

Yanıtlaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na önerge sunan Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl-Erzurum Karayolu üzerinde bulunan ve Yenibaşlar Köyünü ikiye ayıran yol,  köy halkının çilesi haline gelmiş durumda. Ölümle sonuçlanan birçok trafik kazasının yaşandığı yolun, köyün girişinden başlayıp Ilıcalar YİBO  ( yatılı bölge okulu ) sınırları sonuna kadar alt geçitle güvenli hale getirilmesi elzem bir hal almıştır. Genel olarak yük araçlarının geçiş noktası olan yolun öğrenciler tarafından da kullanılıyor olması, ve güvenli yaya yolunun olmaması yurttaşlarımızın tedirginliklerini her geçen gün arttırmaktadır.

Söz konusu güzergahta hali hazırda yol genişletme çalışması yapılmakta fakat bunun bir çözüm olamayacağı alt geçit dışında tehlikenin devam edeceği bariz ortadadır. Ayrıca yol kenarlarına kalıp şeklinde döşenmiş betonlarda köyün fiziki yapısını ve görüntüsünü fazlasıyla bozmuştur.

Bu bağlamda;

1.) Yenibaşlar Köyünde sık sık yaşanan trafik kazalarına sebep olan yol ile ilgili bir alt geçit çalışmanız olacak mı?

2.) Özellikle okul yolu üzerinde olan ve can güvenliğini tehdit eden yolda, yayalar ve öğrenciler için güvenli yaya yolu yapılacak mı?

3.) Köyün yola açılan evlerinin önlerine örülen betonların kaldırılması için talimatınız olacak mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83827)
16 Haziran 2021 Çarşamba 09:39
21, Yüzyılda İpekyol'unun köy içerisinden geçip köyü ikiye böldüğü ve YİBO. da olduğu güzergâhta sık sık kazaların yaşandığı ve yaşanacağı elzeme olan bu güzergaha yol çalışmaları halen devam etiği ve şimdiden çözüm bulunması mantıklı oleacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83825)
16 Haziran 2021 Çarşamba 08:48
Yakup Sarı diye bir Müdür geçti bu şehirden
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83814)
16 Haziran 2021 Çarşamba 00:08
YENİBAŞLAR KÖYÜ , AKP YE OY VERMEYE DEVAM ETSİNLER.!!!.
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın