İl genelinde başlattıkları çalışmalarla yolları kilitli parke taşları ile yenileyen Bingöl Belediyesi, bu kapsamda Yenimahalle Yavuz Selim Caddesi'nde de faaliyette bulundu.
Her yıl çökme yaşanan yolun kilitli parke taşıyla yenilenmesi için kazı çalışmalarını başlatan belediye, mevcut asfaltı söktü. Zemin hazırlıkları devam ediyor ancak taş döşeme işine başlanamadı.
Kazı çalışmaları sonrası oluşan tozdan rahatsızlık duyan mahalle sakinleri, yolun durumunu fotoğraflayan gazetecilere yaptıkları sitem dolu konuşmada ‘yapılan çalışma güzel ancak çok yavaş hareket ediliyor' ifadelerini kullandılar.
Çalışmaların bayram öncesi tamamlanmamasının verdiği sıkıntıları aktaran mahalle sakinleri: “Çalışmaların başlatıldığı günlerde yolun güzel bir hale getirileceği heyecanını yaşadık. Fakat çalışmalar ağır işledi ve taş döşeme işine başlanamadı. Çalışmaların bayram sonrası başlatılması daha iyi ve olumlu olurdu. Bu haliyle bizlere güzellik değil, sıkıntı yaşatıldığı kanısındayız” diye konuştular.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber