KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Yer altı çarşısı esnafı aldatıldı

Türkiye Değişim Hareketi Bingöl İl Temsilcisi Aydın Hasar, yer altı çarşısının yapım projesinde yer alan bir çok işin yapılmadan işyerlerinin esnafa teslim edildiğini iddia etti.

Yer altı çarşısı esnafı aldatıldı
10 EKİM 2008 CUMA 13:58
0
1738
0
AA aa
Projede mevcut işlerden en önemlisi olan wc ve ısıtma sistemlerinin eksik yapıldığını ifade eden Hasar, “Şuan baktığınız zaman burada dükkân satın alan vatandaşın aldatıldığını görebilirsiniz. Projede var gibi görünen tuvaletler ve ısınma sistemleri şuan yok. Buradaki esnaf resmen aldatıldı. O dönem bir işyerini 30–40 bin Euro'ya sattılar. Bu kadar yüksek fiyata satılan birçok dükkan şimdi kullanılmıyor. Birçoğu harabeye dönmüş. Ne ışıklandırma var ne ısıtma sistemi. Esnaf çekindiği için ses çıkarmıyor. Ama hepsi şikâyetçi. Projede kalorifer dairesi var. Fakat oda yapılmamış. Üst kısma kurulan ısıtma sistemleri çalışmıyor. Havalandırmada aynı şekilde hep problemli. Buradaki esnafların hiçbiri dükkânlarının önüne kurulan bu sistemleri istemiyor. Bunlar normalde belediye iş hanında kurulacaktı. Fakat getirip esnafın kapısının önüne kurdular. Hiç bir işlevleri de yok” dedi.
Çarşı esnafının kış aylarında çok büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Hasar, “Kalorifer yapılmadığı için bütün çarşı esnafı elektrikli ısıtma cihazlarını kullanıyor. Bu uygulama esnafı mağdur ediyor. Hem faturalarına yansıyor hem de sağlık açısından risk altındalar. Soğkular nedeniyle bekçi tutulmadığı için ayrıca bu işyerlerinde kış mevsiminde büyük bir oranda hırsızlık olayı da yaşanıyor” şeklinde ifadeler kullandı.
Çarşının arka bölümlerinin tümüyle harabeye döndüğünü belirten Hasar; esnafın yaşadığı sıkıntının giderilmesi gerektiğini söyledi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın