KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Yerel sanatçılar destek bekliyor

Bingöl'de uzun yıllar düğün ve etkinliklerde türküler söyleyen yerel sanatçılar, kendilerine destek verilmesini talep ediyor.

Yerel sanatçılar destek bekliyor
26 EKİM 2017 PERŞEMBE 01:17
0
4350
0
AA aa

Bingöl'ün farklı bölgelerinde uzun yıllardır müzisyenlik yapan yerel sanatçılar, basın açıklaması düzenleyerek destek beklediklerini söyledi.

25 yıldır müzisyenlik yapan Fettah Yalçın, yerel sanatçıların bir tarafa itildiğini ve çeşitli organizasyonlarda kendilerinin davet edilmemesinden dolayı sitem etti.

Birçok müzisyenin sanatçılık yaparak geçimini sağladığını belirten Yalçın, “ Mahalli sanatçılar her zaman birileri tarafından dışlandık. Bingöl'de veya Bingöl dışında yapılan organizasyonlarda bizi hiçbir şekilde davet etmiyorlar. Yıllardır bu mesleği yapıyoruz ve elimizden farklı bir iş gelmiyor belki en azından çoğumuz evine ekmeği bu şekilde götürüyor. Ama bizi bir tarafa itenlerin düğünleri olduğu zamanda ilk bizden birilerini çağırıyorlar. Bu durum daha ne kadar sürecek nereye kadar sürecek. Bingöl'ün her zaman dilini, kültürünü ve müziklerini yaşatan bizleriz. Gerekli kişi ve kurumlardan unutulmaya yüz tutmuş mahalli sanatçılara destek bekliyoruz” dedi.

“NİYE DAVET EDİLMİYORUZ?”

İllerin tanıtım günlerine dikkat çeken Yalçın, her yörenin yerel sanatçısının bu tür etkinliklerde olduğunu ama Bingöl için böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, “Örneğin Sivas'ın tanıtımı olduğu zaman, her yörenin bölgenin mahalli sanatçısı çıkıp kendi yöresinden türküler söylüyor. Bizim öyle bir durumumuz hiçbir zaman olmadı. Bunun sebebinin ne olduğunu ise merak ediyoruz” diye konuştu.

Bingöllü Ses Sanatçısı Mahmut Gereksal ise, “Elimizden geldiği kadar kendi dilimizi, kendi ilimiz her platformda tanıtıyoruz ama bizi unuttular. Yıllarca bu memleketin türkülerini nesilden nesile aktardık. Bizi neden görmediklerini merak ediyoruz. Halkımızın, kurumlarımızın bize destek vermesini sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın