KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Yerli ve milli teşvik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 81 ilin il müdürlüklerine, gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerde ve devam eden çalışmalarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının tercih edilmesine ilişkin genelge gönderildi.

Yerli ve milli teşvik!
29 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA 22:09
0
1623
0
AA aa

Genelgeye göre, yeni yapılacak projeler, yapım aşamasında olan işler ve devam eden yapım işleri ile tüm imalatlarda ilgili mevzuatlara göre kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanda öncelikli olarak yerli üretim ürünlerin tercih edilmesi istendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerli ve milli ürünlerin kullanımı için harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imzalanan genelge, 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderildi. Genelgede, ileriki dönemde yaşama geçirilecek projelerde yerli ve milli ürünler tercih edilmesi istendi.

YERLİ ÜRETİM ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Buna göre, yeni yapılacak projeler, yapım aşamasında olan işler ve devam eden yapım işleri ile tüm imalatlarda, 7033 sayılı "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi" amacıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddeleri ve eklerinde yer alan listeye göre kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanda yerli üretim ürünlerin tercih edilmesi gerektiği aktarıldı.

Bu kapsamda, "Yerli Malı Kullanımı Zorunlu Olan Makine-Ekipman Listesine" uyulması gerektiği vurgulanan genelgede, "Öncelikli olarak ülkemizde üretilen ürünlerin tercih edilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim." ifadesine yer verildi.

Bakan Kurum, daha önce Bakanlık tarafından inşa edilecek yapılarda, ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağını açıklamıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın