KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Yeşil dönüşüme milyonluk desteği

Bingöl, Malatya, Elâzığ ve Tunceli'yi kapsayan TRB1 Bölgesi'nde, mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile kooperatif ve üretici birliklerine toplam 28 milyon TL'lik hibe desteği verilecek.

Yeşil dönüşüme milyonluk desteği
04 TEMMUZ 2025 CUMA 15:01
1
1446
0
AA aa

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Dünya Bankası finansmanıyla hayata geçirilen Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SOGREEN) kapsamında "Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma Hibe Desteği Programı"nı ilan etti. Toplam bütçesi 28 milyon TL olan program kapsamında çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal kapsayıcılık odağında geliştirilecek projelere hibe desteği sağlanacak.

Desteklenecek projelerin Avrupa Birliği'nin Yeşil Taksonomi Tüzüğü'ndeki çevresel hedeflerden en az biriyle uyumlu olması gerekiyor. Bu hedefler arasında iklim değişikliğiyle mücadele, döngüsel ekonomiye geçiş, biyoçeşitliliğin korunması gibi başlıklar yer alıyor.

Programda üç tematik hedef alanı bulunuyor. Bunlar; sürdürülebilir tarımsal ürünlerin işlenmesi ve markalaşması, imalat ve yazılım sektöründe yeşil üretim süreçleri ile turizmde yeşil dönüşüm olarak sıralanıyor.

Kadınlar, gençler ve kırılgan grupların desteklenmesine öncelik tanınan program kapsamında, bu grupların yönettiği veya temsil edildiği girişimlere ilave puan avantajı sağlanacak. Ayrıca 5. ve 6. kademe ilçelerden gelen tekliflere de pozitif ayrımcılık uygulanacak.

Program kapsamında mikro ve küçük işletmelere yüzde 50 ila yüzde 75 oranında; kooperatif ve üretici birliklerine ise yüzde 75 ila yüzde 90 oranında destek verilecek. Hibe tutarı 600 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişirken, proje süresi azami 12 ay olarak belirlendi.

Son başvuru tarihi 29 Ağustos 2025 olarak açıklanırken, başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden çevrim içi olarak yapılabilecek.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya Bankası finansmanı ile uygulayacağımız bu yeni destek programı, yeşil dönüşüm ve sosyal kapsayıcılık alanlarında bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik bir araç niteliği taşıyor. Projenin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başvuru sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantıları çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilecek. 10 Temmuz'da çevrim içi, 18 Temmuz'da Bingöl ve Tunceli, 21 Temmuz'da ise Elazığ ve Malatya'da düzenlenecek toplantılarda, başvuru süreci ve proje hazırlığına dair detaylı bilgiler paylaşılacak.

 

 

İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın