KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Yeşilköy karantinaya alındı

Bingöl'de ortaya çıkan ani kanatlı hayvan ölümleri tedirginlik uyandırdı. Yeşilköy'de ortaya çıkan vaka üzerine inceleme başlatan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köydeki ölü ve hasta kanatlı hayvanları topladı.

Yeşilköy karantinaya alındı
28 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 10:36
0
1477
0
AA aa
Türkiye'nin yeni gündemi ‘kene' vakaları ancak Bingöl'de görülen ‘ani kanatlı hayvan ölümleri' yeni bir tedirginliğe yol açtı. 
Bingöl'de aniden başlayan kanatlı hayvan ölümleri, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Köyde inceleme yapan ekipler, ölü ve hasta tavukları topladı, köyü karantinaya aldı.
Bingöl Merkez Yeşilköy Köyü'nde1 hafta önce başlayan kanatlı hayvan ölümleri, köyde korku yarattı. Köylüler, vakanın ilerlemesi üzerine durumu Tarım İl Müdürlüğü'ne iletti.
İhbarın arından Tarım İl Müdürlüğü ekipleri köyde inceleme başlatarak, hasta ve ölü tavukları topladı.
Köyün birçok yerinde dezenfekte çalışması yapıldı ve aileler uyarıldı. Yeşilköy'de bir hafta içerisinde yaklaşık 150 civciv, 20'ye yakın tavuk ve birkaç güvercinin öldüğü, bazı hasta tavukların da aileler tarafından kesildiği öğrenildi.
Aileleri ani tavuk ölümlerine karşı uyaran Veteriner Hekim Kerim Koca, sonuçlar çıkmadan tavuklara kesinlikle dokunulmamasını istedi.
Alınan numunelerin Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Endüstrisi'ne gönderileceğini söyleyen Koca: “Laboratuar testlerinden önce kesin bir şey söyleyemeyiz ancak çıkacak sonuca göre yeniden bir çalışma yapacağız. Sonuçlar çıkıncaya kadar da köy karantina altında olacak. Aileler hiçbir şekilde hasta tavukları kesmeyecek ve etlerini yemeyecekler. Çünkü kanatlı hayvanların ölüm ve hastalık nedenleri şuan için belli değil. Bu konuda ailelerin duyarlı olması gerekir” dedi.
Koca, Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Endüstrisi'ne gönderilen numunelerde ‘Kuş gribi' bulgusuna rastlanılması durumunda, köydeki tüm kanatlı hayvanların itlaf edileceğini sözlerine ekledi.
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın