KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Yeşillendirme çalışmaları devam ediyor

Bingöl Belediyesi ‘Daha Yeşil bir Bingöl’ sloganıyla yaptığı çalışmalar kapsamında şehrin muhtelif yerlerine 26 kalem değişik çapta 10 bin adet muhtelif türlerde ağaç ve çalı gurubunun dikimine devam ediyor.

Yeşillendirme çalışmaları devam ediyor
08 MAYIS 2016 PAZAR 22:07
0
1540
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentin değişik cadde ve sokakları ile kavşak noktalarına, değişik türlerden rengârenk çiçek, bitki ekimi ve çeşitli peyzaj çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ekipler tarafından şehrin farklı noktalarına özenle ekilen, muhtelif türlerde çiçek ve çalı türlerindeki süs bitkileri şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattı.

Şehrin girişinden çıkış noktasına kadar her noktada görsel ve estetik değer katma çalışmaları devam ederken, Lübnan Sediri, Sarı Çam, Adi Kurtbağrı, Ihlamur, Dağ Karaağacı, Pembe Çiçekli Ilgın, Sarkık Huş, Alıç, Dağ Çamı, Ağlayan Çam, Mavi Ladin, Leylak, Mavi Arizona Servisi, Yedi Veren Gül, Tatar Hanımeli, Melez Çam, Yayılıcı Ardıç, Altın Çamı, Ateş Dikeni, Beyaz Kartopu, Mor Salkım, Sarmaşık Gül, Kayısı, Badem, Ceviz ve Kara Dut olmak üzere 26 kalem değişik çapta 10 bin adet muhtelif türlerde ağaç ve çalı gurubu şehrin dört bir yanında toprakla buluşuyor. Ekipler tarafından tespit edilen yerlere dikilen ağaçlar şehrin görünümüne ayrı bir güzellik katılıyor.

ŞEHİR MEZARLIĞI YAMACI GÜZELLEŞTİ

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç ve bitki dikim çalışmaları şehrimizin muhtelif noktalarında devam ediyor.  Ekiplerimiz şehrin muhtelif yerlerine ve parklarda değişik türlerden bitki grupları ekerek seyrine doyumsuz alanlar oluşturuyorlar. Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehirde; yol kenarları, mezarlık alanları, refüjler ve yamaç kısımlarında yeşillendirme çalışmaları yapılması amacıyla 26 kalem değişik çapta 10 bin adet muhtelif türlerde ağaç ve çalı gurubu şehrin dört bir yanında toprakla buluşturuyor. Bu yıl içinde toplam 10 bin ağacın dikimini tamamlayarak, daha yeşil bir Bingöl oluşturacağız. Parklara, ana arterler ve caddeler boyunca yan bantlara, yeşil alanlara, yamaçlara, kavşak ve göbeklere, refüjlere, çeşitli cins ve türlerdeki muhtelif türlerde ağaç ve çalı gurubu diken ekiplerimiz, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından Şehir Mezarlığı Hatice Belgin Caddesi'nin yamaç kısımlarına setler yapılarak ağaçların dikimi gerçekleştirilmiştir. Yamaç kısımlarında ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecektir.  Ağaç dikimi bittikten sonra damlama sulama sistemi yapılacaktır. Daha Yeşil Bir Bingöl için peyzaj çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
12.05.2025
12:53
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ele geçirildi.
12.05.2025
12:44
Bingöl`de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Bin 93 kişinin kanser taraması yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın