KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Yeşilyurt'a otobüs hattı açıldı

Başkan Barakazi, belediye mücavir alanı içerisinde olmayan ve ulaşım sorunu yaşayan Yaşamkent Sitesi ile Aşağı Akpınar Köyü'nü (Mezrafaki) kapsayacak şekilde Yeşilyurt Mahallesi'ne hat açtırdı. 7 durağın oluşturulduğu güzergâhta düzenli toplu yolcu taşımacılığı yapılacak.

Yeşilyurt`a otobüs hattı açıldı
31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:21
7
2963
4
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, ulaşımda sorun yaşayan Yaşamkent sitesi sakinleri ve Yeşilyurt Mahalle sakinlerinin toplu yolcu taşıma talepleri doğrultusunda Yeşilyurt Mahallesi'ne hat verildiğini belirtti.

Yaşamkent Sitesi'nin, belediye mücavir alanı içerisinde olmamasına rağmen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hat oluşturduklarını vurgulayan Barakazi, “Bu sitenin yapım ruhsatı ve diğer izinleri İl Özel İdaresi tarafından verildi. Burada İçmesuyu ve kanalizasyon hizmetleri de doğru planlanmamış durumdadır. İl Özel İdaresi'nin sorumluluk alanında olmasına rağmen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için uğraşıyoruz. Hemşehrilerimizin mağdur edilmemesi adına ulaşım sorununu çözüme kavuşturduk” dedi.

2 kilometrelik güzergâhın 7 farklı noktasında durak oluşturulduğunu ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Özellikle 320 haneli Yaşamkent Sitesi sakinlerinin yoğun bir talebi vardı. Bu hususta site sakinleri, Aşağı Akpınar Köyü ve Yeşilyurt Mahallesi sakinleriyle birkaç kez toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın ulaşım sorununu gidermek için Zabıta Müdürlüğümüz ve S.S 18 Nolu Şehir içi Hat Minibüsleri Kooperatifi ortak çalışma yürüterek, güzergah oluşturdu. Yeni güzergâhla birlikte özellikle Yaşamkent Sitesi sakinlerinin ulaşım sorunu çözülmüş oldu. Güzergâhta oluşabilecek olumsuz durumlar da ivedilikle çözülecek. Önümüzdeki süreçte birkaç noktaya bekleme durakları da kurulacak.”

Berdibek: “Sitemiz adına Barakazi'ye teşekkür ediyorum”

Yaşamkent Sitesi Yöneticisi Ramazan Berdibek, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin yoğun girişimleri sonucu ulaşım sorunlarının giderildiğini söyledi.

Site sakinlerinin birinci önceliğinin ulaşım olduğunu kaydeden Berdibek; “320 hane ve Bin 200'den fazla nüfusa sahip sitemizin en büyük sorunu giderilmiş oldu. Belediye Başkamızın duyarlığı sayesinde daha kolay bir şekilde ulaşım sağlamış olacağız. Bu doğrultuda ulaşım sorumuzu hasiyetle çözdüğü için Belediye Başkanımız Yücel Barakazi ile birlikte S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nurettin Kaya ve Zabıta Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtar Önver: “Hizmet adına atılan her adımı önemsiyoruz”

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Murat Önver ise, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin mahallenin sorunlarından birine daha eğilim göstererek çözüme kavuşturduğunu söyledi.

8 bini aşkın nüfusun bulunduğu mahalleye verilen hat güzergahını önemli bir hizmet olarak gördüklerini ifade eden Muhtar Önver, şunları söyledi: “Yaşamkent sitesi sakinleriyle birlikte hat talebimizi Başkan Bey'e iletmiştik. Özellikle Yaşamkent sitesi sakinlerinin ulaşım mağduriyeti vardı. Başkan Bey bizzat kendisi iki kez mahalleye gidip vatandaşlarla görüştü ve ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu. Yeni oluşturulan güzergahta bir takım eksikliklerin de önümüzdeki süreçte çözüleceğini inanıyoruz. Belediye Başkanımıza, kooperatif yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32376)
01 Kasım 2018 Perşembe 16:15
Sayın editör neden yazılan mesajları yapılan yorumları yayınlamıyorsunuz yaklaşık 30-40 dk önce eleştirel bir yorum yazdım ama boşunaymış çok yazık medyaya bak
Editör Not: Gün içerisinde mümkün olduğunda yorumlar takip edilmektedir. Ancak zaman zaman iş yoğunluğu nedeniyle kontroller bir müddet gecikebiliyor. Anlayışla karşılamanızı diliyor, teşekkür ediyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32398)
02 Kasım 2018 Cuma 09:37
@Misafir Kullanıcı VALLAHİ İŞİNİZE GELMİYOR. GÜZEL YORUMLARI YAYIMLIYORSUNUZ . ELEŞTİRİLEN KONULARI ASLA YAYIMLAMIYORSUNUZ. TARAF OLMAYIN EDİTÖR. HALKIN YANINDA OLUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32375)
01 Kasım 2018 Perşembe 15:15
Yapılması gereken hizmeti böyle sunmak hizmet ve belediyecilik anlayışını yansıtmamalı,bir de işin aslını Yaşamkent sitesinde oturan bana sorun,yaklaşık 4 aydır belediye,hat minibüsü kooperatifi,valilik,milletvekilleri, bakanı,bimeri,cimeri dahil başvuruda bulunmadığımız yer kalmadı her seferinde başka bahaneler bulunup hat atılmadı.. şimdi hat konuldu ama günde sayılı seferlerde (sabah 2, öğle 1 ve akşam 1 sefer) ve yüksek ücret ile, Yaşamkent sitesi beşyola 1800 metre en kısa hat buna rağmen yol ücreti 2 TL üstelik diğer güzergah hatlara aktarma yapmıyor yani evden işyerine yaklaşık 4tl...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32371)
01 Kasım 2018 Perşembe 12:38
Bir de üniversite arabalarını görseniz iyi olur birçok insan mağdur olmaktadır. Üniversite arabaları yol bozuk bahanesiyle son duraktan değil mahalle içerisinden dönüş yapmaktadır. Kaç km yol yürüyoruz ben şahsen hakkımı helal etmiyorum.
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın