KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Yeter artık! bitsin bu rezalet

Bingöl’de 5 yıldır yapımı devam eden yeni Bingöl Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. İnşaatıyla yılan hikâyesine dönen yeni hastane ve diğer hastanelerde yaşanan sıkıntılardan dolayı çareyi çevre illerde arayan vatandaşlar, sağlık hizmetinden alamadığı hizmetin rezaletini yaşıyor.

Yeter artık! bitsin bu rezalet
21 MART 2015 CUMARTESİ 00:20
0
3401
0
AA aa

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 2010 yılında yapımına başlanan ve 7 bloktan oluşan 250 yataklı Devlet Hastanesi'nde sorunlar bitmek bilmiyor.

32 milyon 905 bin lira bedelle Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun firması olan “Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş”nin ihalesini aldığı ve sözleşme gereği 25 Haziran 2013'te bitirilmesi planlanan ancak defalarca süre uzatma alınması nedeniyle uzayan hastane inşaatında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı.

‘Burada grev var', ‘bitirilemeyen hastanenin kurbanlarıyız' ve ‘maaşlarımızı alamıyoruz' dövizleri taşıyan işçiler, alamadıkları maaşlarından dolayı mağdur olduklarını söylediler.

İŞÇİLER EYLEM BAŞLATTI

Hastane inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçinin maaşını alamadığını belirten Şehmuz Budancamanak: “Daha öncede böyle sıkıntılar yaşamamıza rağmen ‘belki düzelmiştir' diye tekrar işe başladık ama daha da kötü hale gelmiş. Maaşlarımızı alamıyoruz, haklarımız ihlal ediliyor. 2013'te teslim edilmesi gereken hastaneden dolayı bir vatandaş olarak da mağduruz. 2015 yılında ödenekler yatırılmadığı için, işçilerin maaşları ödenmediği için bu hastane bitirilmemektedir. Bizleri bugüne kadar, hep bugün yarın diyerek oyaladılar mağduruz” dedi.

Hastane inşaatında mobilyacı olarak çalışan Orhan Topluk ise, 8 aydır çalıştığını ifade ederek: “4-5 aydır paramızı alamamışız. Mağduruz, bu mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Maaşlarını alamadıkları takdirde yasal yollara başvuracaklarını belirten Ayhan Burç ise: “Yaklaşık 2 yıldır burada çalışıyorum. Maaşlarımız hep düzensiz olarak yatırılıyor. 3 aydır maaşımızı alamıyoruz. Hep bugün, yarın, Pazartesi, Cuma diyerek oyalıyorlar bizi. Solhan'ın köyünden buraya ‘gelin maaşınızı vereceğiz' vaadiyle geliyoruz ama yine gerekçelerle karşılaşıyoruz. En kısa sürede bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Giderilmezse, mecbur yasal yollara başvuracağız ve haklarımızı orada arayacağız” dedi.

BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMEDİ

2013 yılında tamamlanması gereken yeni Bingöl Devlet Hastanesi'ni zamanında yapamayan yüklenici firma, 3 kez süre uzatımı aldı. Son ek süreyle Mayıs 2014'te de işi teslim edemeyen firma ek bir talepte daha bulundu. Firmanın talebini dikkate alan TOKİ, işin teslim tarihini Kasım 2014'e uzatarak bir ek süre daha verdi; ancak firma işi bu sürede de tamamlayamadı. Birbiri ardına ek süreye almasına rağmen hastane inşaatını bitirmeyen firmanın tekrardan bir ek süre talep ettiği ve 17 Mayıs 2015 tarihine kadar süre uzatımı aldığı öğrenildi. Sürekli süre uzatımı alan yüklenici firmanın çalışma temposunun düşük olması Mayıs ayında da hastaneyi bitiremeyeceği kuşkularına sebep oluyor.

HALK DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİ

Bingöl'de sağlık alanında yaşanan sıkıntılardan dolayı çareyi çevre illerde arayan vatandaşlar, sağlık hizmetinden alamadığı hizmetin rezaletini yaşıyor. Nüfustaki artışa paralel olarak büyüyen sorunlar, halkı mağdur etmeye devam ederken, kapasite yetersizliği ve doktor sayısındaki yetersizlik, sağlıkçılara da zor anlar yaşatıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
22.03.2026
23:45
25 Günlük Bebek İçin Zamanla Yarış
25 Günlük Bebek İçin Zamanla Yarış
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın