KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2025 Perşembe
°C

Yetimler yararına bir kermes daha

Bingöl Merkez Turgut Özal Ortaokul idaresi ile öğrenci velileri işbirliğiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında kermes düzenledi.

Yetimler yararına bir kermes daha
01 OCAK 2015 PERŞEMBE 06:03
0
1594
2
AA aa

 Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili ile davetliler tarafından açılışı yapılan kermeste yöresel yemekler dikkat çekti.

TAŞYAPAN'DAN SOSYAL ADALET VURGUSU

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Taşyapan, kermesler aracılığıyla kaynağı zayıf olanlara, kaynağı güçlü olanlar tarafından kaynak aktarıldığını belirterek, etkinlikler sayesinde hem toplumda sosyal adaletin geliştiğini, hem de açlıkta ve açıkta kimsenin kalmayacağını söyledi.

Toplumun zor durumda olan insanlara her zaman yardım etme konusunda birbirleriyle yarışması gerektiğini ifade eden Taşyapan: “Müminler bir binanın tuğlaları gibidir der peygamber efendimiz. Dolayısıyla burada kaynağı zayıf olanlara, kaynağı güçlü olanlar tarafından kaynak aktarılacak. Bu konularda devlet üzerine düşeni yapıyor ama sivil toplum örgütlerinin de bu işe sahip çıkmaları mutlaka önemlidir. Çok şükür Türkiye'deki sivil toplum örgütleri, fakire fukaraya, yetime sahip çıkma noktasında büyük duyarlılık oluşturuyor. Sivil toplum örgütlerinin bu işe sahip çıkması, toplumdaki gerilimi en aza indirmektedir. Devletimiz de, esnaflarımız da, sivil toplum örgütlerimiz de, ekonomi durumu iyi olan vatandaşlarımız da yapıyor. Bu duygularımızı hiçbir zaman kaybetmedik, inşallah kaybetmeyiz. Yardımlar yapılırken, azlığına çokluğuna bakılmamalı. Azlar bir araya gelerek çokluğu oluşturur. Bu konuda İHH dünyanın bir diğer ucundaki mağdura ulaşarak, yardımda bulunuyor ve bu kuruluşun sponsorluğunu da yine millet yapıyor. Bende kermeste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gili, ise İHH'nın faaliyetlerine yönelik şu bilgileri paylaştı: “Muhittin Gili, Geçen sene İHH olarak Dünyada neden yetimler günü yoktur diye İslam Birliği Teşkilatına bir müracaatımız olmuştu. Elhamdülillah bundan sonra her Ramazan Ayı'nın 15'inde yetimler günü kutlanacak. Geçen sene Bingöl'de 208 yetim ve ailelerine belediyenin desteğiyle yemek verildi. 175 yetim çocuğumuza bayram harçlığı için çek verildi. Ailelerine hediye paketi verildi. Yine Ramazan ayında 75 ailemize gıda kolisi verdik, 55 ailemizi de yetim paketi vermiştik. Kurban Bayramı'nda yine 60 ailemize kurban eti dağıttık. Bingöl'de 22 yetimimiz, sponsorluk sistemi içerisinde. Bunu haricinde 7 kişi daha tespit edilmiş onlarında kayıtlarını gireceğiz ve hedef, Bingöl'de 100 yetimimizi sponsor sistemine almaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Isimsiz (@Misafir_18282)
01 Ocak 2015 Perşembe 22:17
aaa Yunus kava yok Mevlana Şems ilişkisine Gölge düşmüş..
Isimsiz (@Misafir_18281)
01 Ocak 2015 Perşembe 22:16
hayri hocamı insafsızca harcadığın için mi bu kadar mutlusun sayın sarı sırf alevi ve eğitim senli olduğu için Bingöl'ün en iyi idarecilerinden olan Hayri beyi sildiniz. Yargı Süreci devam ediyor umarım olumlu geçer Yakup bey o sırıtan okul müdürü de hazır olsun .. Ahiret diyorum Say'ın sarı
03.09.2025
18:09
AK Parti`ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
AK Parti'ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
Yeniden Refah Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye katılan Bingöl Belediyesi Meclis üyelerinin parti rozetleri, Bingöl'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir tarafından takıldı.
03.09.2025
17:50
'Hizmet bizim işimiz, hezimet CHP'nin işi'
AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, CHP'ye yüklendi: 'Hizmet bizim işimiz. Eser üretmek bizim işimiz. Hezimet CHP'nin işi, hasar CHP'nin işi, siyasete gölge düşürmek CHP'nin işi' dedi.
03.09.2025
15:25
Türkiye`de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Türkiye'de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Trinkfon, SPK lisanslı paya dayalı kitle fonlama platformu olarak faaliyetlerine başladı. İlk yatırım kampanyası, spor ve sağlıklı yaşam uygulaması Forbody ile Ekim 2025'te hayata geçecek. Yatırımcılar, küçük tutarlarla girişimlere ortak olma fırsatı yakalayacak.
03.09.2025
15:14
12 Bingölspor`dan Efrayim bebek için anlamlı destek
12 Bingölspor'dan Efrayim bebek için anlamlı destek
TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, ligde oynanacak ilk maçın gelirini hayatta kalma mücadelesi veren Bingöllü SMA hastası Efrayim Gökalp için bağışlayacak.
03.09.2025
14:49
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Adalet Bakanı Tunç, trafikte yol kesen ve düğünlerde havaya ateş açan magandalara ilişkin yeni pakette yer alacak olan cezalardan bahsetti.
03.09.2025
13:33
Motorine bir zam daha! Bingöl`de ne kadar olacak?
Motorine bir zam daha! Bingöl'de ne kadar olacak?
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilerken, motorine bir zam daha geleceği bildirildi. Yeni zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 57 TL'ye yaklaşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın