KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Yetimler yararına kermes

İHH öncülüğünde “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yardım kermesi düzenledi.

Yetimler yararına kermes
23 ARALIK 2014 SALI 19:23
0
1413
0
AA aa

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ortaklığında kaldığı yerden devam ediyor.

Proje kapsamında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir kermes düzenlendi. Düzenlenen kermese, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozdağ, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Eğitim Bir Sen Başkanı Yunus Kava, Şube ve Okul Müdürlerinin yanı sıra öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

İHH öncülüğünde düzenlenen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinde Genç'inde bu kapsama alınmasından memnuniyet duyduğunu belirten Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, projenin başka insanlara da örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Köklü: “İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH), Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkısı ile ‘Her Sınıfın Bir Yetimi Var' projesi kapsamında düzenlenen kermesteyiz. Kermesin bize şöyle bir katkısı var. İlçemizdeki 282 öğrenciden bir kısmı bu proje kapsamında destek görmüş olacak. Genç ilçesinde 53 üniversite öğrencisi dahil olmak üzere toplam 282 tane yetim öğrencisi var. Bu öğrencilerden çoğunluğu orta öğretimde okuyan öğrenciler. Bunlardan bir kısmı proje kapsamında bir yetim sınıfına kavuşmuş olacak. Bu yetim kardeş sınıfı, yetimlere bakacak. İHH bunu Dünyada yapıyor. İlçemizde de bunu yapması sevindirici bir şey. İnşallah başka insanlara da bu örnek olur. Sağ olsunlar değerli İl Mili Eğitim Müdürümüz, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve İHH Başkanı da bize böyle bir destek için geldiler. Bizlerde destek için buradayız. Burada ne kadar çok gelir elde edilirse o kadar çok öğrenciye hizmet etmiş olacağız” dedi.

Etkinliğin örnek teşkil edici olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise şunları söyledi: “Proje ile velilerimizin okula sahip çıkma, bizlerde varız demeleri diğer okullara da örnek olacak. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yetim projesine dayalı olarak bunu teşvik edip daha da arttıracağız.”

2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkiye geneli 2 bin 84 okul, 6 bin 665 sınıfın projeye katıldığını ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ise, “Bingöl'de ise 18 okul, 23 sınıfımız projedeki yerini aldı. Bu sene daha kapsamlı çalışma yürütüyoruz İnşallah daha fazla okul, daha fazla sınıfımız projeye katkı sunacaktır. Yetimler adına çok güzel çalışmalar yapılacak. Bugünkü kermes bir ilktir. Bu da çok güzel bir örnek teşkil ediyor, bundan sonra ailelerimizle beraber diğer okullarımızda bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl`de çaldılar, Iğdır`da yakalandılar!
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın