KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı

Bingöl Avcılar Kulübü yönetim ve denetleme kurulu üyelerinden Hasip Bozkır, kendi imkânlarıyla yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı.

Yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı
19 NİSAN 2012 PERŞEMBE 23:08
0
2218
0
AA aa

Doğal hayatı korumak ve geliştirmek amacıyla yetiştirdiği keklikleri doğaya salan Bozkır, bu etkinliği her yıl yaptığını söyledi. 

Bingöl genelinde avcılık ve atıcılık sporlarının çok ilgiyle karşılandığını belirten Bozkır, avcılığın sadece tüketmek olmadığını doğayı korumak ve yaşamasına gayret etmek olduğunu belirtti. 

Özellikle son dönemlerde Bingöl'ün doğal zenginliklerinin ve güzelliklerinin yok ediliş ve terk edilişle karşı karşıya bırakıldığını belirten Bozkır, “Bu yıl ki, kış mevsimi doğal zor geçtiği için doğal yaşamı da etkiledi. Kendi olanaklarımızla temin ettiğimiz yemleri yabani hayvanlar için bıraktık. Ayrıca keklik ve kuşların kış aylarında barındıkları yer doğal kaynak suların olduğu yerlerdir. Kaynak sularının depolarda toplanması ve doğal yaşama yetecek kadar su kaynaklarının bırakılmamış olması kış aylarında yaban hayvanlarının toplu telef olmalarına neden olmaktadır. Bu konularda vatandaşlarımızın ve yetkililerin daha dikkatli ve özverili olmasını istiyoruz” dedi. 

Avcılar Kulübü yönetim ve denetleme kurulu eş üyesi Keyfi Kaya ise, “Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü olarak bu kış mevsiminde özellikle keklikler ve yaban hayvanlar çok zarar gördü. Kulüp olarak bol yemleme çalışmalarıyla olabilecek büyük teleflerin önüne girdik” diye konuştu. 

Yeni avcı ve doğaseverlere seslenen Bozkır ve Kay, “Doğayı ve doğal güzelliklerimizi koruyalım yaşatalım. Yaşayacak başka bir dünyamız yok” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın