KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı

Bingöl Avcılar Kulübü yönetim ve denetleme kurulu üyelerinden Hasip Bozkır, kendi imkânlarıyla yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı.

Yetiştirdiği keklikleri doğaya saldı
19 NİSAN 2012 PERŞEMBE 23:08
0
1692
0
AA aa

Doğal hayatı korumak ve geliştirmek amacıyla yetiştirdiği keklikleri doğaya salan Bozkır, bu etkinliği her yıl yaptığını söyledi. 

Bingöl genelinde avcılık ve atıcılık sporlarının çok ilgiyle karşılandığını belirten Bozkır, avcılığın sadece tüketmek olmadığını doğayı korumak ve yaşamasına gayret etmek olduğunu belirtti. 

Özellikle son dönemlerde Bingöl'ün doğal zenginliklerinin ve güzelliklerinin yok ediliş ve terk edilişle karşı karşıya bırakıldığını belirten Bozkır, “Bu yıl ki, kış mevsimi doğal zor geçtiği için doğal yaşamı da etkiledi. Kendi olanaklarımızla temin ettiğimiz yemleri yabani hayvanlar için bıraktık. Ayrıca keklik ve kuşların kış aylarında barındıkları yer doğal kaynak suların olduğu yerlerdir. Kaynak sularının depolarda toplanması ve doğal yaşama yetecek kadar su kaynaklarının bırakılmamış olması kış aylarında yaban hayvanlarının toplu telef olmalarına neden olmaktadır. Bu konularda vatandaşlarımızın ve yetkililerin daha dikkatli ve özverili olmasını istiyoruz” dedi. 

Avcılar Kulübü yönetim ve denetleme kurulu eş üyesi Keyfi Kaya ise, “Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü olarak bu kış mevsiminde özellikle keklikler ve yaban hayvanlar çok zarar gördü. Kulüp olarak bol yemleme çalışmalarıyla olabilecek büyük teleflerin önüne girdik” diye konuştu. 

Yeni avcı ve doğaseverlere seslenen Bozkır ve Kay, “Doğayı ve doğal güzelliklerimizi koruyalım yaşatalım. Yaşayacak başka bir dünyamız yok” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın